Πρώτη ενημέρωση 08.15 / Τελευταία ενημέρωση 13.05

Στα χθεσινά επεισόδια που μετέτρεψαν τη λεωφόρο Σούδας σε πεδίο μάχης, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Καλικά, αναφέρονται σε ανακοινώσεις τους από την πλευρά της η ΚΕΕΡΦΑ και από τη δική της πλευρά η Χρυσή Αυγή.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

“Απόλυτη κατάντια της κυβέρνησης η επίθεση της αστυνομίας στους αντιφασίστες διαδηλωτές στα Χανιά

Η αστυνομία του Τόσκα της κυβέρνησης της «πρώτης και δεύτερης φοράς αριστερά» επιτέθηκε με βάρβαρο τρόπο στην αντιφασιστική διαδήλωση που έγινε το Σάββατο 25/3 το απόγευμα στα Χανιά, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Όπως ακριβώς και η αστυνομία την περίοδο του Δένδια, έδωσαν πλήρη κάλυψη σε μια χούφτα τραμπούκους νεοναζί να πραγματοποιήσουν τη φιέστα τους.

Η αστυνομία είχε προκλητική παρουσία και έδειξε ιδιαίτερο ζήλο στο έργο της καθώς έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων, προβαίνοντας σε τέσσερις συλλήψεις. Είναι δείγμα της απόλυτης κατάντιας αυτής της κυβέρνησης που για μια ακόμη φορά κάνει πλάτες στους χρυσαυγίτες και επιλέγει να χτυπήσει τους αντιφασίστες.

Οι μηχανισμοί του βαθέως κράτους προσπαθούν να επιβάλλουν ξανά την ύπαρξη της συμμορίας στην πόλη. Ξέρουν ότι εμπόδιο σε αυτό είναι οι χιλιάδες αντιφασίστες, οι εργαζόμενοι, η νεολαία αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της πόλης που τους ανάγκασε να κλείσουν τα γραφεία τους στο κέντρο και να ανοίξουν νέα σε μια απομακρυσμένη συνοικία. Γι’ αυτό υπήρξε τόσο μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και γι’ αυτό επιτέθηκε με τέτοιο μένος και «αποφασιστικότητα» στους διαδηλωτές.

Η επιλογή της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και το τέταρτο μνημόνιο που ετοιμάζουν, οι ιδιωτικοποιήσεις, το νέο χτύπημα των μισθών και των συντάξεων, ο νόμος ενάντια στα συνδικάτα που έχουν στα σκαριά, η σκλήρυνση της στάσης απέναντι στους πρόσφυγες, ο εγκλεισμός τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης – κολαστήρια, η επέκταση της συμφωνίας της ντροπής ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία σε αντίστοιχη συμφωνία και με τη Λιβύη, η εκπαίδευση του λιβυκού λιμενικού στην απώθηση προσφύγων που γίνεται στη Σούδα, η διάλυση των δομών ασύλου, η διατήρηση του δολοφονικού φράχτη στον Έβρο και της Αμυγδαλέζας θέτουν ξανά τη Χρυσή Αυγή ως αναγκαίο δεκανίκι αυτών των επιλογών και γι’ αυτό απαιτείται η προστασία της από τους μηχανισμούς του κράτους. Για μια ακόμη φορά υπογραμμίζεται ότι μνημόνια και δημοκρατία δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αντιφασίστες που πήραν μέρος στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΧΑ και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να κλείσουν και αυτά. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι η Χρυσή Αυγή να βρει τη μόνη θέση που αξίζει σε μια εγκληματική οργάνωση, βαθιά στη φυλακή. Η μάχη ενάντια στα μνημόνια, το ρατσισμό, τον πόλεμο έχει ως απαραίτητο συμπλήρωμά της, τη μάχη ενάντια στο φασισμό. Οι απόγονοι των δοσίλογων, των σουμπεριτών, αυτών που μακέλεψαν ετούτο το νησί στα χρόνια της Κατοχής, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν δεν έχουν καμία θέση στα Χανιά, αντίθετα καλοδεχούμενοι είναι οι πρόσφυγες από τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.”

Η ανακοίνωση της Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής 

“Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο.

Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά τη ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα  μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας.

Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα,  κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε.

Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μερικές εκατοντάδες ακόμη όμοιοι σας. Ο πραγματικός λαός της πόλης να σας θυμίσουμε ότι έχει επανειλημμένα δώσει σχεδόν 7% στην Χρυσή Αυγή στα Χανιά. Η απάντηση δίδετε από τον Ελληνικό λαό που καθημερινά ενισχύει την Χρυσή Αυγή σε αντίθεση με τους τραμπούκους της άκρας αριστεράς που σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής  κρίσης αντί να ενισχύονται δεν έχουν κανένα λαϊκό έρεισμα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook