Σε πλήθος αντιφάσεων έπεσε ο Παραολυμπιονίκης κατά την ανάκριση μέχρι που ομολόγησε τα πάντα, έως και ότι έσβησε το καταγραφικό πριν πυροβολήσει και σκοτώσει τον άνδρα με τον οποίο λογόφεραν για προσωπικούς λόγους

Όπως ξεκίνησε γεμάτη συνεχείς ανατροπές, η αιματηρή συμπλοκή και δολοφονία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Ποσειδώνος τη νύχτα της Πέμπτης, έτσι ολοκληρώθηκε και μάλιστα με μία ολική ανατροπή.

Το θύμα της δολοφονίας, ο 47χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου επί της οδού Φαληρέως στο Ν. Φάληρο, βρισκόταν εν διαστάσει με τη σύζυγό του, η οποία με τη σειρά της φέρεται να είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον δράστη.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 11 το βράδυ της Πέμπτης, ο 47χρονος πήγε στο πρακτορείο του 39χρονου παραολυμπιονίκη για να ζητήσει τον λόγο… Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και σύντομα οι δύο άντρες τσακώθηκαν άγρια.

Σύμφωνα με τα όσα αρχικά κατέθεσε ο δράστης στους αστυνομικούς, το θύμα έβγαλε από την τσέπη του ένα 22αρι πιστόλι και το έστρεψε προς τον παραολυμπιονίκη, ο οποίος υποστήριξε ότι κατάφερε να του το αρπάξει και πάνω στην πάλη να το γυρίσει προς το μέρος του και να πυροβολήσει.

Τότε πήρε το πιστόλι τελείως από τα χέρια του όπως είπε και πυροβόλησε άλλες 3-4 φορές το θύμα του στο κεφάλι και το σώμα… Αμέσως μετά βγήκε από το κατάστημα, κατέβασε τα ρολά και διέφυγε στο σπίτι του που είναι σε κοντινή απόσταση.

Οι αντιφάσεις του δράστη

Αυτού του είδους η περιγραφή όμως δεν ακουγόταν πειστική στους έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και σίγουρα παραξενεύτηκαν με ποιον τρόπο κατάφερε ο παραπληγικός δράστης να αφοπλίσει το θύμα, ο οποίος μάλιστα ήταν Γενικός Γραμματέας σε Αθλητικό Σκοπευτικό Σύλλογο και πολύ έμπειρος χειριστής των όπλων.

Επίσης, όταν οι αστυνομικοί πήγαν να πάρουν το βιντεοληπτικό υλικό από το κατάστημα, πρόσεξαν πως… κάποιος το είχε θέσει εκτός λειτουργίας, δευτερόλεπτα πριν το φονικό.

Τότε οι αστυνομικοί πείστηκαν ακόμα παραπάνω πως ο δράστης έλεγε ψέματα και έτσι ακολούθησε νέος γύρος ανάκρισης κατά την οποία υπέπεσε σε αντιφάσεις και εν τέλει ομολόγησε εκ νέου, υποστηρίζοντας πως το 22αρι πιστόλι ήταν δικό του, το κατείχε παράνομα και το είχε προμηθευτεί όπως είπε πριν από 5 χρόνια, φοβούμενος μην πέσει θύμα ληστείας στο πρακτορείο και το είχε πάντα στο καροτσάκι του.

Έσβησε τα πειστήρια

Την στιγμή του τσακωμού, ομολόγησε επίσης, πως έσβησε πρώτα το καταγραφικό του συστήματος βιντεοσκόπησης και αμέσως μετά πυροβόλησε το θύμα, αφήνωντάς τον θανάσιμα τραυματισμένο, αλλά ακόμα με τις αισθήσεις του πριν βγει έξω και ψύχραιμα κατεβάσει τα ρολά, για να διαφύγει στη συνέχεια, στο σπίτι του, που ήταν κοντά. Το θύμα κάλεσε μόνος του τις Αρχές και το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν να ζητήσει ήταν βοήθεια…, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή.

Όπως ανέφερε ο παραολυμπιονίκης στους αστυνομικούς, ο ξενοδόχος που φέρεται να είχε βίαιο παρελθόν με την εν διαστάσει σύζυγό του, πήγε στον παραολυμπιονίκη να του ζητήσει τον λόγο όχι μόνο για την ερωτική σχέση που είχε συνάψει μαζί της, αλλά και επειδή θα πήγαινε σαν μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο για την επιμέλεια των παιδιών που ο ξενοδόχος είχε μαζί της, με αποτέλεσμα σύντομα τα πνεύματα να οξυνθούν.

Η συνέχεια της υπόθεσης αυτής θα δοθεί τώρα ενώπιον του Ανακριτή όπου θα οδηγηθεί την Δευτέρα ο δράστης για να απολογηθεί, ενώ έτσι που εξελίχτηκε αυτή η υπόθεση κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τυχόν νέες ανατροπές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook