Η επιτροπή «εξέφρασε την ικανοποίησή της σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί και προέτρεψαν όλες τις συμμετέχουσες χώρες να πιέσουν ώστε να υπάρξει 100% συμμόρφωση», αναφέρει η ανακοίνωση

Μεικτή επιτροπή υπουργών χωρών – μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ πρότειναν την παράταση της συμφωνίας για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου για άλλους έξι μήνες, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, μετά τη συνάντησή τους στο Κουβέιτ, όπου εξέτασαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o OΠΕΚ και άλλες έντεκα χώρες που παράγουν πετρέλαιο, μεταξύ αυτών και η Ρωσία είχαν συμφωνήσει τον περασμένο Δεκέμβριο να μειώσουν τη συνδυασμένη παραγωγή πετρελαίου κατά σχεδόν 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά το α’ εξάμηνο του έτους.

Η επιτροπή «εξέφρασε την ικανοποίησή της σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί και προέτρεψαν όλες τις συμμετέχουσες χώρες να πιέσουν ώστε να υπάρξει 100% συμμόρφωση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συμφωνία του Δεκεμβρίου είχε στόχο την υποστήριξη της αγοράς πετρελαίου και είχε ως συνέπεια να αυξηθεί η τιμή του αργού σε πάνω από 50 δολάρια το βαρέλι. Κάτι που, ωστόσο, προέτρεψε τους παραγωγούς αμερικανικού σχιστόλιθου που δεν συμμετέχουν στη συμφωνία, να αυξήσουν την παραγωγή.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς αν θα υπάρξει παράταση της συμφωνίας, αν και μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει θετικά και όλες οι χώρες έχουν δεσμευτεί για 100% συμμόρφωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook