Χίλιοι μετανάστες διασώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου ανοικτά της Λιβύης, μία γυναίκα όμως, δεν τα κατάφερε και έχασε τη ζωή της.

Περίπου 645 «πρόσφυγες διασώθηκαν από τις λαστιχένιες λέμβους και τα ξύλινα πλεούμενα» στα οποία επέβαιναν, στη διάρκεια μιας εξάωρης επιχείρησης, από το σκάφος Aquarius με τη συνδρομή και άλλων σκαφών που βρίσκονταν στη ζώνη υποστήριξης και διάσωσης (SAR), ανέφερε η οργάνωση SOS Μεσόγειος στον λογαριασμό της στο twitter.

Η οργάνωση διευκρινίζει πως «μία νέα γυναίκα βρέθηκε αναίσθητη πάνω σε λαστιχένια λέμβο και κηρύχθηκε νεκρή πάνω στο Aquarius», το σκάφος το οποίο διαχειρίζεται σε συνεργασία με τους MSF.

Οι MSF ανέφεραν από την πλευρά τους πως το νέο σκάφος διάσωσης στη θάλασσα, Prudence, το οποίο ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες από τη Μάλτα, ολοκλήρωσε την πρώτη επιχείρησή του περισυλλέγοντας περίπου 412 ανθρώπους από τη θάλασσα.

Παρά τις δύσκολες χειμωνιάτικες συνθήκες στη θάλασσα, οι αναχωρήσεις μεταναστών από τη Λιβύη πάνω σε σκάφη διακινητών έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι περισυνελέγησαν από σκάφη διάσωσης εδώ και μία εβδομάδα ανεβάζοντας σε περισσότερους από 22.000 τον αριθμό των μεταναστών που έχουν μεταφερθεί στην Ιταλία από τις αρχές του έτους.

Το 2016, περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι έφθασαν στις ιταλικές ακτές, αριθμός αυξημένος κατά 18% και πλέον σε σχέση με το 2015.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook