«Δεν κλάψατε, ούτε ουρλιάξατε. Δεν τον σπρώξατε μακριά. Πρέπει να ρωτήσουμε γιατί;»

Πολλαπλές αντιδράσεις και οργή προκάλεσε στην Ιταλία η απόφαση ενός δικαστή να αθωώσει έναν άνδρα, που επιτέθηκε και βίασε μία γυναίκα στο κρεβάτι νοσοκομείου, μόνο και μόνο επειδή εκείνη δεν ούρλιαξε.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή η αντίδραση της γυναίκας, που φαίνεται να είπε στο βιαστή της «αρκετά!», ήταν πολύ λίγη για να στοιχειοθετήσει εναντίον του την κατηγορία του βιασμού. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Daily Mail ο δικαστής Diamante Minucci είπε στην κατηγορούμενη: «Δεν κλάψατε, ούτε ουρλιάξατε. Δεν τον σπρώξατε μακριά. Πρέπει να ρωτήσουμε γιατί;».

Οι δικηγόροι της γυναίκας είπαν στο δικαστήριο ότι η σιωπή της έδειχνε τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία βρισκόταν και δεν ήταν απόδειξη ότι δεν είχε βιαστεί.

Η απόφαση του δικαστή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην Ιταλία κυρίως από οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών. Σύμφωνα με το Il Fatto Quotidiano ο δράστης δεν αρνήθηκε ποτέ την πράξη του αλλά υποστήριξε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα με τη σύμφωνη γνώμη της.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook