Συνεδριάζει την  Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 14:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας) το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –  Πρόγραμμα Καλλικράτης), είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου

Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

Γ. Απάντηση σε ερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ.:

α) Σπυρόπουλου Γιώργου, με θέμα: «Πολεοδόμηση σε περιοχές NATURA 2000»

β) Σπυρόπουλου Γιώργου, με θέμα: «Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

 1. ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

1.1 Σύσταση  Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Π.Κ. και

Β) Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου προς την Επιτροπή, οι οποίες αφορούν: α) στον τομέα πολιτικής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης και β) στην έγκριση σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων της Περιφέρειας Κρήτης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και την τροποποίηση τους,

 σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 163 και 164 του Ν. 3852/10: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

(εισηγητής ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος).

2. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

2.1 Κατάρτιση Σχεδίου Δράσης 2017 ΠΚ/ΠΕ, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ.

– (εισηγήτρια η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ κα Δασκαλάκη Χρυσούλα).

3. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ

3.1 Εκτέλεση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης Δ΄ τριμήνου 2016, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ.

3.2 Ψήφιση 1ης Τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης οικ. έτους 2017, σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ.

– (εισηγήτρια των αριθμ. 3.1 και 3.2 θεμάτων η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου κα Λιονή Μαρία).

3.3 Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2017 (προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου – συμβάσεις μίσθωσης έργου), σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Διοίκησης ΠΚ.

Τροποποίηση της αρ. 85/2014 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Κρήτης όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις αρ. 54/2015 και 21/2016 αποφάσεις του ίδιου Οργάνου, ως προς των ορισμό εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Δ.Σ. των εταιρειών: «ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου ΑΕ» και «Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης ΒΙΟΠΑ Ρεθύμνου», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ.

3.5 Ορισμός εξουσιοδοτημένων οργάνων για την υπογραφή επιταγών   και εντολών μεταφοράς των τραπεζικών λογαριασμών της  Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και για την παραλαβή και διαχείριση κωδικών πρόσβασης στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ (ΙΝΤERNET BANKING) της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ.

    – (εισηγήτρια των αριθμ. 3.3, 3.4 και 3.5 θεμάτων η κα Ελευθερίου Χρύσα Γενική Δ/ντρια Εσωτερικής Λειτουργίας ΠΚ).

4. ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

4.1 Έγκριση του περιεχομένου του Συμφωνητικού Επιχορήγησης (όροι και προϋποθέσεις) στη Β΄ φάση υποβολής του εθνικού φακέλου της Πρότασης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ NATURA 2000, ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΟΙΚΟΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –  INTEGRATED ACTIONS FOR THE CONSERVATION AND MANAGEMENT OF NATURA 2000 SITES, SPECIES, HABITATS AND ECOSYSTEMS IN GREECE» στα πλαίσια του Προγράμματος LIFE Integrated Projects”, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΚ,

 (εισηγητής ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος).

5. ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

5.1 Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, με αντικείμενο τη διάθεση υπαλλήλου της Περιφέρειας Κρήτης για την μελέτη και εκτέλεση δημόσιου δασοτεχνικού έργου στη θέση “Αμπάς” της ΤΚ Παρανύμφων του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΚ.

– (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων κ. Ξυλούρης Νικόλαος).

6. Επικύρωση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών των αριθμ. 1/20-1-2017, 2/2-2-2017, 3/17-2-2017, 4/21-2-2017, 5/21-2-2017 και 6/5-3-2017 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

– (εισηγητής ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πιτσούλης Γιώργος).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook