Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη

Την απαράδεκτη, τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στο Εργαστήριο Ειδικής  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) του Ηρακλείου καταγγέλλει ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Καταγγελία για την ανάγκη αμέσου μεταστέγασής τους κάνουν ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) του Ηρακλείου, του μεγαλύτερου σχολείου της Κρήτης στην κατηγορία του.  

Όπως προκύπτει και από το οπτικοακουστικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι συνθήκες στο σχολείο είναι πραγματικά τριτοκοσμικές, για 67 μαθητές ειδικής αγωγής που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τα μαθήματα γίνονται μέσα μέσα σε ακατάλληλες λυόμενες εγκαταστάσεις, σε σκουριασμένα κοντέινερ γεμάτα μούχλα και υγρασία, ενώ το ταβάνι στάζει, μόνωση δεν υπάρχει και θέρμανση παρέχεται με απαρχαιωμένα κλιματιστικά που δεν λειτουργούν. Εκτός αυτού, το έδαφος κάτω και γύρω από την περίφραξη έχει υποχωρήσει εγκυμονώντας μεγάλο κίνδυνο τραυματισμού ή δυστυχήματος των μαθητών.

Πρόκειται για απαράδεκτες συνθήκες στις κτηριακές εγκαταστάσεις, για εικόνες ντροπής στην Ελλάδα του 2017. Σύμφωνα με το Διευθυντή του Εργαστηρίου, ο Δήμος δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους και «σφυρίζει αδιάφορα» ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας δηλώνει απλώς ότι «ο Διευθυντής οι καθηγητές και οι γονείς γνωρίζουν ότι θα είμαστε δίπλα τους».

Η Ερώτηση καταλήγει λέγοντας ότι «είναι ανήκουστο να υπάρχουν στις μέρες μας εγκαταστάσεις που λειτουργούν κάτω από αυτές τις πρωτόγονες συνθήκες και  θέλουν να ονομάζονται σχολεία» ενώ επισημαίνει ότι «οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να μεριμνήσουν τάχιστα για τη μεταστέγαση του σχολείου πριν συμβεί το ατύχημα.»

Με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο κ. Αυγενάκης θέτει το ερώτημα: «Τι απαντά το Υπουργείο σε αυτές τις άθλιες εικόνες;».   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook