Ανακοίνωση αναφορικά με τις μετακινήσεις και αναθέσεις προϊσταμένων στο ΠΑΓΝΗ εξέδωσε η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του διοικητή για τη μετακίνηση προϊσταμένων τμημάτων της διοικητικής υπηρεσίας καθώς και την υποβάθμιση της υποδιευθύντριας Οικονομικού σε προϊσταμένη τμήματος χωρίς να έχει τη νόμιμη δικαιοδοσία σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4369/2016 (άρθρο 30).

Η διοίκηση του νοσοκομείου όφειλε βάσει του νόμου να προβεί σε κρίσεις προσωπικού από τα θεσμοθετημένα όργανα για την επιλογή προϊσταμένων και όχι σε καρατομήσεις με αυταρχισμό.

Κατά τη γνώμη μας η χρονική στιγμή που έγιναν αυτές οι παρεμβάσεις, συνέχεια των μετακινήσεων και άλλων εργαζομένων, δεν είναι άσχετες με την προσπάθεια της κυβέρνησης για έναρξη εφαρμογής της αξιολόγησης των δημοσίων υπάλληλων που συνδέεται με το βαθμό επίτευξης στόχων, την παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας, την προσπάθεια μείωσης παραπάνω του μισθού, φτάνοντας ακόμα και στις απολύσεις εργαζομένων.

Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες των αυθαιρεσιών της διοίκησης, η  οποία προσπαθεί να σπείρει το φόβο και τη σιωπή σε προϊστάμενους και εργαζόμενους.

Το σωματείο εργαζομένων απαιτεί άμεσες κρίσεις από τα θεσμοθετημένα υπηρεσιακά όργανα και καταγγέλλει τις αποφάσεις του τύπου «αποφασίζω και διατάζω». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook