Η τοποθέτηση πέντε κόκκινων κάδων σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά με σκοπό την ανακύκλωση παλαιών και μη χρησιμοποιούμενων ειδών ρουχισμού και υποδημάτων, πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Πλατανιά με τη  ΔΕΔΙΣΑ AE (OTA).

Στους ειδικούς κάδους θα συλλέγονται ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια κτλ.), τσάντες, ζώνες και άλλα είδη που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω της παλαιότητάς τους ή να χαριστούν για επαναχρησιμοποίηση. Τα φθαρμένα ρούχα που θα συλλέγονται στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης, θα επεξεργάζονται και θα επαναχρησιμοποιούνται τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκαν. Στους κόκκινους κάδους δεν θα πρέπει να τοποθετούνται βρώμικα ή βρεγμένα ρούχα, χαλιά και αποκόμματα υφασμάτων, καθώς και αζευγάρωτα παπούτσια.

Τα σημεία που βρίσκονται τοποθετημένοι οι κόκκινοι κάδοι ανά Δημοτική Ενότητα, είναι τα εξής:

•    ΔΕ Πλατανιά (2 κάδοι): 1 κάδος στη Δ.Κ. Πλατανιά (στο δρόμο προς τον άνω Πλατανιά, πλησίον πάρκινγκ) και 1 κάδος έξω από το Δημαρχείο Πλατανιά.
•    ΔΕ Βουκολιών: 1 κάδος στην Τ.Κ. Βουκολιών, στην Πλατεία  Βουκολιών. 
•    ΔΕ Κολυμβαρίου: 1 κάδος στην Τ.Κ. Κολυμβαρίου, στο πάρκινγκ του Δημοτικού σχολείου Κολυμβαρίου. 
•    ΔΕ Μουσούρων: 1 κάδος στην Τ.Κ. Αλικιανού, ανάμεσα στο Δημοτικό Κατάστημα και την Εκκλησία.

Το εν λόγω πρόγραμμα ανακύκλωσης οργανώνεται από τη ΔΕΔΙΣΑ ενώ την αποκομιδή του περιεχομένου των κόκκινων κάδων έχει αναλάβει συνεργαζόμενη με τη ΔΕΔΙΣΑ AE (OTA) εταιρεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook