Συνελήφθη 73χρονη ημεδαπή για απάτη σε βάρος πολιτών με το πρόσχημα διορισμού τους μέσω ΑΣΕΠ σε Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα

Συνελήφθη το πρωί της περασμένης Πέμπτης 23/3/17 στα Πετράλωνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 73χρονη ημεδαπή για απάτες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα διορισμού τους σε Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με την δράση γυναίκας, η οποία εξαπατά πολίτες με την υπόσχεση διορισμού τους σε Δημόσιες Υπηρεσίες μέσω ΑΣΕΠ, εντοπίσθηκε η 73χρονη και πιστοποιήθηκε η εγκληματικής της δράση.

Συγκεκριμένα, η δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά την 22-3-2017 με υποψήφιο θύμα, ζητώντας το χρηματικό ποσό των -170- ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού του.

Στη συνέχεια, αφού ορίστηκε σχετικό ραντεβού για την επόμενη μέρα στην περιοχή των Πετραλώνων, προσημειώθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό και μετά την παράδοση αυτού, συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι η 73χρονη από τον περασμένο Μάιο, προσέγγιζε τα θύματά της από τα οποία αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά πείθοντας τα ότι διαθέτει “υψηλές γνωριμίες” και μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να διορισθούν σε Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Στην κατοχή της, καθώς και από την κατ’οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος φωτοαντιγράφων ταυτοτήτων

  • Πλήθος πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης

  • Φωτοαντίγραφα πτυχίων και τίιτλων σπουδών

  • Βιογραφικά σημειώματα

  • Πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με τηλεφωνικούς αριθμούς και με τραπεζικούς λογαριασμούς πιστωτικών Ιδρυμάτων

  • Τρείς (3) κάρτες αναλήψεως μετρητών

  • Ένα (1) βιβλιάριο πιστωτικού Ιδρύματος

  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι οκτώ (28) τετελεσμένες περιπτώσεις απάτης και δύο (2) απόπειρες, ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε, υπερβαίνει το ποσό των -50.000- ευρώ.

Περαιτέρω επισημαίνεται ότι η δράστιδα έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοιες υποθέσεις.

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook