Τα παιχνίδια του «ελέω θεού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας με στρατιωτικούς, μέλη της κυβέρνησής του ή ακόμα και με άτομα της οικογένειάς του είναι ένα σπάνιο φαινόμενο

Η εικόνα που έχει ο «έξω κόσμος» για τον ισχυρό άνδρα της Βόρειας Κορέας είναι αυτή ενός σκληρού και αδίστακτου ηγέτη και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ναμ στις 13 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν σηκώνει αστεία και παιχνίδια.

Έτσι, όταν το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας «Korean Central News Agency» έδωσε στην δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών την περασμένη εβδομάδα που συνόδευσαν την πληροφορία ότι η απομονωμένη χώρα είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία πυραυλικές δοκιμές, μία από τις φωτογραφίες ξεχώρισε. Στην επίμαχη φωτογραφία ένας στρατιωτικός, όχι υψηλόβαθμος, σύμφωνα με το BBC, ανεβαίνει στην πλάτη του χαμογελαστού Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ πίσω τους οι υπόλοιποι στρατιωτικοί χειροκροτούν.

Ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός αναλυτής σε θέματα της Βόρειας Κορέας, δήλωσε στο BBC ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει στόχο να ενισχύσει την εικόνα του Κιμ Γιονγκ Ουν στο εσωτερικό της χώρας και να τον παρουσιάσει στους πολίτες λιγότερο αυστηρό και απειλητικό από ό,τι παρουσιάζεται στον έξω κόσμο. Επίσης, με αυτή την φωτογραφία ο απόλυτος ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιθυμεί να τονίσει τις διαφορές που έχει από τους προκατόχους του, τον παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ και τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

«Κανείς δεν θα τολμούσε να ανεβεί στην πλάτη του πατέρα ή του παππού του», αναφέρει ο Μάντεν και συμπληρώνει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να δείξει στον λαό ότι σε διαπροσωπική βάση είναι πιο ανοιχτός από τον πατέρα του. «Αυτή (η φωτογραφία» αποπνέει μια αίσθηση πολιτικής εμπιστοσύνης στην διακυβέρνηση και στην ηγεσία που ασκεί στη χώρα. Αν δεν αισθανόταν ασφαλής δεν θα επέτρεπε την κυκλοφορία αυτών των φωτογραφιών, θα εμφανιζόταν απόμακρος και ψυχρός», υποστήριξε ο Μάντεν. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook