Το μήνυμα που στέλνει και η ξεκάθαρη υπόσχεση

Ο 18χρονος Joshua Goyne από την Αυστραλία είναι καουμπόι και συμμετέχει συχνά σε ροντέο αλλά, όπως εξομολογείται, δέχεται απειλές για την ζωή του επειδή παραδέχθηκε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

Εκείνος όμως έχει για τους απανταχού ομοφοβικούς ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν θα σιωπήσω!

Ο νεαρός άντρας που ζει σε αγροτική περιοχή της Αυστραλίας, δέχεται καταιγισμό από ύβρεις σε φόρουμ για τα ροντέο από αγνώστους που του ζητούν να σταματήσει τους αγώνες, με αποκορύφωμα τις απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα.

«Σήμερα, ρωτήθηκα αν ήταν καλό που οι γκέι πέθαιναν από AIDS ενώ ένας άλλος τύπος ευχήθηκε να ζούσαμε στο έτος 1850 ώστε να μπορούσε να με πυροβολήσει επειδή είμαι αδελφή», είχε πει σε ένα βίντεο που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με τα μέσα της Αυστραλίας, ο Goyne έχει ενημερώσει τις τοπικές αστυνομικές αρχές για τις απειλές ενώ μέσω των social media, θέλει να δείξει ότι δεν τον πτοούν τέτοιου είδους σχόλια και απειλές.

«Νομίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα με κάνουν να σιωπήσω, αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Πιστεύουν ότι θα με κάνουν να σταματήσω το ροντέο, αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Θα στέκομαι περήφανος απέναντι από κάθε ομοφοβικό και θα τους λέω κατάμουτρα ότι είμαι ένας γκέι καουμπόι. Το γεγονός ότι δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, απλά και μόνο επειδή πηγαίνω στο ροντέο είναι αηδιαστικό και αυτοί οι άνθρωποι είναι τα μεγαλύτερα καθάρματα. Δεν έχω κανέναν σεβασμό για αυτούς… Ο γκέι καουμπόι δε θα σιγήσει ποτέ….», είναι η υπόσχεση που δίνει.

Όπως δήλωσε και παλαιότερα στο news.com.au, η ανταπόκριση που είχε το βίντεο ήταν κατά «99,9% υπέροχη» προσθέτοντας πως έχει συμπαράσταση και από στρέιτ καουμπόι. «Μου είπαν ότι θα με βοηθήσουν όταν βρεθώ σε δύσκολη θέση», τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook