Υπό την επήρεια παράνομων ουσιών βρισκόταν ο Νορβηγός ακροδεξιός Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, την ώρα που δολοφονούσε 77 συμπατριώτες του, κατά τη διπλή επίθεση στο κέντρο του Όσλο και το νησί Οτόγια, στις 22 Ιουλίου.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είχε χρησιμοποιήσει παράνομα ναρκωτικά. Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τι είδους, αλλά είχε κάνει χρήση», δήλωσε ο εισαγγελέας Πάαλ-Φρέντρικ Χιορτ Κράμπι, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων του Μπράιβικ.

Ο ίδιος ο Μπράιβικ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο newsbomb.gr, ανέφερε στο μανιφέστο του ότι έκανε χρήση αναβολικών στεροειδών. Επιπλέον, ο δικηγόρος του, Γκάιρ Λίπσταντ, είχε δηλώσει στις 26 Ιουλίου ότι ο πελάτης του είχε κάνει χρήση ουσιών που τον έκαναν «δυνατό, αποτελεσματικό και τον κρατούσαν σε εγρήγορση» την ώρα των επιθέσεών του.

«Στεροειδή, αυτό ήταν γνωστό, όμως χρησιμοποίησε και άλλες ουσίες στις οποίες δεν θέλω να αναφερθώ», διευκρίνισε σήμερα ο Κράμπι.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχιατρική αξιολόγηση του Μπράιβικ. Οι δύο ειδικοί ψυχίατροι έχουν ήδη λάβει στοιχεία της υπόθεσης καθώς και τις τρεις ηχογραφημένες ανακρίσεις του Μπράιβικ από την αστυνομία, ώστε να καθορίσουν αν είναι νομικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Οι ειδικοί αναμένεται να ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook