Όπως αναφέρεται στην έρευνα του γνωστού εντύπου Forbes μεταξύ 2016 και 2017 περί των 78 ανθρώπων εξαφανίστηκαν από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων, με μεγαλύτερους χαμένους τους Κινέζους

Σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία «το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία». Σίγουρα, όμως, εάν το έχεις και το … χάσεις μία στεναχώρια μάλλον θα τη νοιώσεις.

Αυτό, ίσως, ισχύει και για τους πέντε πρώην δισεκατομμυριούχους της ετήσιας λίστας του Forbes, οι οποίοι αν και δεν έμειναν άφραγκοι, είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται κατά αρκετές εκατοντάδες εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα του γνωστού εντύπου μεταξύ 2016 και 2017 περί των 78 ανθρώπων εξαφανίστηκαν από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων, με μεγαλύτερους χαμένους τους Κινέζους, καθώς η βουτιά στο χρηματιστήριο της χώρας οδήγησε 33 εξ αυτών εκτός κατάταξης.

Όσο για τον πραγματικά μεγάλο χαμένο δεν είναι άλλος από την Elizabeth Holmes, δημιουργό της εταιρείας Theranos. Το 2016 η προσωπική της περιουσία άγγιζε τα 3,6 δισ. δολάρια. Το 2017 όχι μόνο έχει μηδενίσει, αλλά αντιμετωπίζει και αρκετά προβλήματα με τις αρχές ελέγχου των ΗΠΑ.

Λιγότερο άτυχοι από την κυρία Holmes αλλά αρκούντως στεναχωρημένοι οι πέντε πρώην δισεκατομμυριούχοι που ακολουθούν, οι οποίοι -σαφώς διόλου τυχαίο- προέρχονται από αναδυόμενες οικονομίες.

Hung Yau Lit

 

Περιουσία το 2016: 1,3 δισ. δολάρια
Περιουσία το 2017: 745 εκατ. δολάρια

Η μετοχή της εταιρείας Regina Miracle Interanational, η οποία ανήκει στον Hung, υποχώρησε 45% το 2016, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της περιουσίας του να κάνει φτερά.

Femi Otedola

 

Περιουσία το 2016: 1,8 δισ. δολάρια
Περιουσία το 2017: 275 εκατ. δολάρια

Στον Νιγηριανό επιχειρηματία ανήκει το 79% της πετρελαϊκής εταιρείας Forte Oil. Όμως η μετοχή της το 2016 υποχώρησε κατά 83%, ενώ η πτώση κατά 37% του νομίσματος της Νιγηρίας ήρθε να ισοπεδώσει την προσωπική του περιουσία.

Naruatsu Baba

 

Περιουσία το 2016: 1,2 δισ. δολάρια
Περιουσία το 2017: 690 εκατ. δολάρια

Η καριέρα του απογειώθηκε το 2008 όταν δημιούργησε την ιαπωνική εταιρεία mobile gaming Colopl. Όμως τα μέχρι πρότινος πιο δημοφιλή παιχνίδια που έχει δημιουργήσει έπαψαν να προσελκύουν τους χρήστες και η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 39% κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Sachin Bansal – Binny Bansal

 

Περιουσία το 2016: 1,2 δισ. δολάρια έκαστος
Περιουσία το 2017: 950 εκατ. έκαστος

Οι δύο δημιουργεί της πλατφόρμας Flipkart, την οποία χρησιμοποιεί η Amazon.com, περνούν δύσκολες ώρες. Εκδιώχθηκαν από την εταιρεία και οι υποψήφιοι επενδυτές της γύρισαν την πλάτη. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κάτι «που θα περάσει»….

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook