Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι Οινοποιοί της Κρήτης συμμετείχαν με ομαδικό περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση ProWein, στο Düsseldorf της Γερμανίας, με την σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η ProWein, αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης, φέτος συμμετείχαν πάνω 6.500 εκθέτες από 60 έθνη, ενώ 58.500 επαγγελματίες από 130 χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση.

Στο ενιαίο περίπτερο της Κρήτης συμμετείχαν 11 οινοποιοί – εκθέτες και ένα κοινό wine bar, όπου μπορούσε να δοκιμάσει κάποιος μόνο κρητικές ποικιλίες. Η επισκεψιμότητα φέτος στο περίπτερο τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι. Πλήθος επαγγελματιών γνώρισαν το κρητικό κρασί, από τουλάχιστον 10 χώρες, εκ των οποίων Μεξικό, Κίνα, Αγγλία, Πολωνία, Αμερική, Καναδάς, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, κ.α. δίνοντας, κάποιοι από αυτούς ραντεβού στην Κρήτη. Ανάμεσά τους, ένας σημαντικός Master of Wine, ο Nicholas Paris MW, υπεύθυνοι αγορών από εισαγωγικές, οινοχόοι, φοιτητές οινολογίας από την Βουργουνδία, οινοδημοσιογράφοι, wine-bloggers, σεφ και οινοπαραγωγοί άλλων περιοχών.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το info graphic που δημιουργήθηκε για τους σκοπούς της έκθεσης, βοηθώντας τους επισκέπτες να έχουν μία πρώτη ενημέρωση για τις τοπικές ποικιλίες, τις οινοπαραγωγικές ζώνες και την μορφολογία του νησιού. Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν από την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, μίνι σεμινάρια γευσιγνωσίας κρητικών ποικιλιών στο wine bar και οι επισκέπτες μπορούσαν να συνδυάσουν το κρασί τους με τοπικά προϊόντα, όπως απάκι, γραβιέρα και φυσικά κρητικό παξιμάδι.

Κατά την διάρκεια έκθεσης γινόταν συνεχής αναμετάδοση της εκεί παρουσίας των οινοποιών, μέσα από τα social media του Wines of Crete. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το Δίκτυο Οινοποιών να προβληθεί και μέσα από τα Social Media της Prowein αλλά και να κερδίσει ένα από τα ειδικά Social Media awards που έδινε η έκθεση.  

Οι Οινοποιοί της Κρήτης συνεχίζουν την προσπάθειά τους για εξωστρέφεια, ανοίγοντας νέες αγορές για το κρητικό κρασί μέσα από διεθνείς εκθέσεις. Η επιτυχημένη συνεργασία  της Περιφέρειας Κρήτης με το Wines of Crete συνεχίζεται, στοχεύοντας στην  προβολή της Κρήτης σαν οινικό προορισμό αναδεικνύοντας το κρητικό κρασί και την οινοπαραγωγή της Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook