“Μπήκε μέσα στο πρακτορείο και άρχισε να με βρίζει. Μου φώναζε ότι είμαι ανίκανος να έχω σεξουαλικές επαφές γιατί είμαι ανάπηρος, ότι επειδή είμαι καθηλωμένος δεν με υπολογίζει καμία γυναίκα.”

“Ούρλιαζε ότι είμαι ανίκανος. Μετά με έβριζε επειδή είχα σχέση με την πρώην γυναίκα του. Με απειλούσε ότι αν δεν πάω στο δικαστήριο που έχει μαζί της να καταθέσω υπέρ του και σε βάρος της, τότε θα σκοτώσει τη μάνα μου και τον αδερφό μου. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι μόνο έτσι, αν πάω στο δικαστήριο, θα εξιλεωθώ απέναντί του. Εγώ ήξερα ότι είχε σχέση με όπλα, ότι ανήκε σε σκοπευτικό σύλλογο και ότι έμπλεκε συνέχεια σε καυγάδες. Η μητέρα μου τον έχει δει να την παρακολουθεί. Όταν κατάλαβα ότι θα ορμήσει έβγαλα το όπλο για να αμυνθώ”.

Ο 39χρονος παραολυμπιονίκης παραδέχθηκε στην απολογία του ότι εκείνος είχε κλείσει τις κάμερες ασφαλείας πριν από την επίσκεψη του 47χρονου. «Εγώ έβγαλα τις κάμερες. Ήξερα ότι θα γινόταν πάλι φασαρία και γι αυτό τις έκλεισα. Έτσι σκέφτηκα, έτσι έκανα» είπε στους αστυνομικούς που του πήραν την απολογία, οι οποίοι επεσήμαναν ότι η «ειλικρίνεια του έσπαγε κόκκαλα». Λίγο νωρίτερα είχε παραδεχθεί ότι το όπλο ήταν δικό του αναιρώντας τις δικές του προφορικές αναφορές, πως αυτό ανήκε στο θύμα και το απέσπασε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τους.      

Τέσσερα βίντεο στη δημοσιότητα από τον Ελεύθερο Τύπο:

1ο βίντεο: Αστυνομικοί και πυροσβέστες έξω από το πρακτορείο ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Αυτά κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, σύμφωνα με τον «ΕΤ», ο 39χρονος Βασίλης Τσαγκάρης, Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης και ιδιοκτήτης πρακτορείου Οπαπ στο Μοσχάτο, ο οποίος δολοφόνησε την περασμένη Παρασκευή με τέσσερις σφαίρες 47χρονο ξενοδόχο του Πειραιά.  Ο δράστης, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του Ανακριτή, κυκλοφορούσε έχοντας στο αναπηρικό καροτσάκι ένα 22αρι όπλο Zastava, το  οποίο κατείχε επί περίπου πέντε χρόνια παράνομα. Η διαμάχη θύτη και θύματος ξεκίνησε λόγω μίας γυναίκας. Πρόκειται για την πρώην σύζυγο του ξενοδόχου, η οποία είχε περιστασιακή ερωτική σχέση με τον Παραολυμπιονίκη. Το θύμα υποστήριζε ότι η πρώην γυναίκα του σύναψε με το δράστη σχέση κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους και πίεζε τον 39χρονο να το καταθέσει στη δίκη που είχε μαζί της στις 30 Μαρτίου για την επιμέλεια των παιδιών τους. Ο δράστης αντίτεινε ότι σύναψε σχέση με τη γυναίκα του αφού πρώτα εκείνοι είχαν χωρίσει.  

2ο βίντεο: Ανδρας του ΕΚΑΒ σκύβει και μπαίνει με φακό στο σκοτεινό πρακτορείο ΟΠΑΠ όπου βρίσκεται εγκλωβισμένος και βαριά τραυματισμένος ο ξενοδόχος.

3ο βίντεο: Τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ μεταφέρουν ζωντανό στο ασθενοφόρο τον 47χρονο ξενοδόχο που έχει δεχθεί τέσσερις πυροβολισμούς.

4ο βίντεο: ΕΚΑΒ και αστυνομία έξω από το πρακτορείο όπου έγινε ο φόνος

 

Το  βράδυ της Πέμπτης ο ξενοδόχος πήγε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του Παραολυμπιονίκη στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο για να του ζητήσει το λόγο. Ο 39χρονος τον πυροβόλησε και τον άφησε μέσα στο κατάστημα κλείνοντας τα ρολά. Το θύμα ενώ ψυχορραγούσε τηλεφώνησε στην Αστυνομία και είπε: «Δέχθηκα επίθεση. Με τραυμάτισαν. Βρίσκομαι στην οδό Μακρυγιάννη σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Ελάτε γρήγορα». Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί πίστεψαν αρχικά ότι πρόκειται για ληστεία, ενώ ήδη οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει την Άμεση Δράση ακούγοντας τους πυροβολισμούς. Εκείνη την ώρα ο δράστης έφευγε από το σημείο για το σπίτι του. Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. τον είδαν αλλά δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για το δολοφόνο. Έσπασαν τα ρολά, μπήκαν στο κατάστημα και λίγο μετά το ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Όταν οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του ιδιοκτήτη του πρακτορείου τότε ο 39χρονος αμέσως ομολόγησε: «Εγώ τον σκότωσα».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχε παραδεχτεί το έγκλημα στη μητέρα του, στην οποία φέρεται να είπε: «Μάνα τελείωσα με τον Λ…». Ο δράστης είχε καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο ατύχημα που έγινε το 2002. Ήταν αθλητής της κολύμβησης με μεγάλες διακρίσεις στους παραολυμπακούς αγώνες. Το θύμα διατηρούσε ξενοδοχείο στον Πειραιά, ήταν λάτρης της σκοποβολής και είχε άδειες οπλοφορίας για τρία πιστόλια και δύο τυφέκια. Οι άδειες, ωστόσο, ανακλήθηκαν στις 5 Αυγούστου 2016 λόγω δικογραφίας που είχε σχηματιστεί εναντίον του μετά από μηνύσεις της εν διαστάσει συζύγου του. Είχε αντιμετωπίσει τότε κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, απειλή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξύβριση.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Μαντούβαλος, συνήγορος του Παραολυμπιονίκη αναφέρει στον «ΕΤ»:  «Η καλύτερη μετάνοια και η συγνώμη, ως μνημόσυνο στη μνήμη του θανόντος από τον εντολέα μου, είναι ότι αμέσως με ειλικρίνεια περιέγραψε το συμβάν και την πράξη του στην Αστυνομία, παρά την αδιανόητη βιαιότητα που δέχθηκε στο πρόσωπό του, σωματική και ψυχική».

Η πρώην σύζυγος του θύματος έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς αλλά δεν μπόρεσε να εξηγήσει τις αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα ωστόσο επεσήμανε τον απότομο χαρακτήρα του θύματος και τους συχνούς καυγάδες που είχαν κατά τη διάρκεια του γάμου τους αλλά και μετά το διαζύγιο. Ανέφερε επίσης ότι δράστης και θύμα γνωρίζονταν. Πρόσθεσε, ένα περιστατικό όταν εκείνη πήγε στο σπίτι του πρώην συζύγου της για να συζητήσουν για τα παιδιά, και εκείνος την κράτησε με τη βία, ενώ όταν κατάφερε να ξεφύγει υπέβαλε μήνυση σε βάρος του για παράνομη κατακράτηση, ενέργεια που αποτέλεσε την αφορμή για να του αφαιρεθούν οι άδειες οπλοφορίες που κατείχε. Στην κατάθεσή της σημειώνει τις εκρήξεις ζήλειας του 47χρονου με στόχο τον παραολυμπιονίκη, τις απαξιωτικές αναφορές και λεκτικές απειλές του.

Ο 39χρονος δράστης, ανέφερε ότι μετά το έγκλημα πήρε το αυτοκίνητό του, κινήθηκε αρχικά στην παραλιακή και αργότερα πήγε στο σπίτι του όπου περίμενε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν. Ερωτηματικό παραμένει αν εκείνος είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματός του δεν λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τον 47χρονο που κατέληξε στο έγκλημα, με τον ίδιο να μην δίνει σαφείς απαντήσεις στους αστυνομικούς, οι οποίοι εξετάζουν αν η μη λειτουργία τους ήταν σκόπιμη και προμελετημένη. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook