Μπορεί οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να ανεβάζουν διαρκώς ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για χιλιάδες ασφαλισμένους, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν με τα μπλοκάκια και τώρα σε αυτά προστέθηκαν και ασφαλισμένοι με παράλληλη απασχόληση.

Σε λίγες μέρες, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές του Ιανουαρίου, αλλά βασικά ζητήματα παραμένουν στον αέρα.

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία οι εργοδότες θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζόμενους για να πληρώνουν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές εισφορές είναι εκτός λειτουργίας, οπότε εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι με μπλοκάκι και μία ή δύο δουλειές παραμένουν στον αέρα.

Σημειώνεται ότι μέχρι την 13η Απριλίου έχει παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής εισφοράς Φεβρουαρίου 2017 όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλισμένοι καλούνται να καταβάλλουν τις εισφορές του μηνός Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου, μετά τη σχετική παράταση που δόθηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook