Στα αζήτητα το πτώμα του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας

Η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ, που δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα στη Μαλαισία, παραμένει στην Κουάλα Λουμπούρ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας. Προηγήθηκαν αναφορές πως η σορός του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα απομακρυνθεί σύντομα από τη χώρα.

«Θα πρέπει να συνεννοηθούμε με την ιατροδικαστική υπηρεσία για το εάν υπήρξε κάποιος λόγος να μετακινηθεί η σορός, σε ό,τι μας αφορά ωστόσο, το status quo δεν έχει αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τον υπουργό, οι συγγενείς δεν έχουν εμφανιστεί για να καθοδηγήσουν τις αρχές σε σχέση με το τι θα απογίνει η σορός.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ έπεσε νεκρός στις 13 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ όταν δύο γυναίκες, σύμφωνα με την αστυνομία, του έριξαν στο πρόσωπο νευροτοξική ουσία.

Δημοσιεύματα ανέφεραν χθες πως η σορός μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο σε γραφείο τελετών και έγιναν οι προετοιμασίες για να αναχωρήσει αεροπορικώς για το Πεκίνο. Από εκεί αναμένεται να μεταφερθεί στη Βόρεια Κορέα, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Μαλαισίας χωρίς να δίνουν περισσότερες πληροφορίες.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook