Νεκρός ο 17χρονος οδηγός και τρεις συνεπιβάτες – Πληροφορίες ότι όλοι ήταν μαθητές Λυκείου – Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και έπεσε πάνω σε τοίχο

Ενα ακόμη τροχαίο δυστύχημα συγκλονίζει το πανελλήνιο καθώς τα ξημερώματα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Το πολύνεκρο τροχαίο έγινε 20 λεπτά πριν τις 4 τα ξημερώματα όταν το όχημα που οδηγούσε ένας 17χρονος, και στο οποίο επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα, βγήκε εκτός πορείας και έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια σε περίφραξη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ενημερωτικού portal Seleo, ο 17χρονος οδηγούσε ένα Volvo Sedan (μάλλον μοντέλο S40) με συνοδηγό έναν ακόμα νεαρό (και όχι νεαρή όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί) ενώ στα πίσω καθίσματα καθόντουσαν τρία ακόμα αγόρια.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο μετά την πρόσκρουση ανέσυραν νεκρούς τους τέσσερις νεαρούς, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στη θωρακική χώρα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ο νεαρός είναι διασωληνωμένος και σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι γιατροί περιμένουν να παρέλθει το πρώτο 24ωρο προκειμένου να κάνουν εκτίμηση για την κατάσταση της υγείας του. 

Επιχείρηση απεγκλωβισμού χρειάστηκε μόνο για τον οδηγό και το άτομο που καθόταν ακριβώς από πίσω του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς στο αυτοκίνητο δεν φορούσε ζώνη, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν ο οδηγός είχε δίπλωμα οδήγησης. Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά ήταν μαθητές Λυκείου και κάτοικοι της ίδιας γειτονιάς. Το αυτοκίνητο αφού βγήκε εκτός πορείας, προσέκρουσε σε τοίχο και στη συνέχεια έπεσε σε περίφραξη. 

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο είναι πλατύς, δεν έχει πεζοδρόμια ούτε και διαγράμμιση που να χωρίζει τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει φωτισμό.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το δυστύχημα: «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-03-2017), στην περιοχή του Ευόσμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 17χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, προσκρούοντας αρχικά σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού και τριών συνεπιβατών του (ημεδαποί ηλικίας 17,17 και 19 ετών), καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό έτερου επιβάτη του οχήματος (17χρονος ημεδαπός). Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης».

Το tweet της Πυροσβεστικής για το τροχαίο

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα ερευνώνται από την τροχαία.

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν σήμερα οι βουλευτές για το τραγικό δυστύχημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά. Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί υποχρεωτικό μάθημα οδικής αγωγής στα σχολείο. «Είχαμε πάλι ένα τραγικό δυστύχημα με νέα παιδιά. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσει μία συζήτηση για να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτικότητα του μαθήματος της οδικής ασφάλειας αν όχι από το δημοτικό σίγουρα από το Γυμνάσιο».

Πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας στο θέμα του μαθήματος οδικής ασφάλειας προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. «Είναι πράγματι τραγικό το περιστατικό. Ήδη στο Δημοτικό και στην Α’ Γυμνασίου υπάρχουν τέτοια μαθήματα στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης κι άλλων δραστηριοτήτων» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου. «Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για μία πολύ συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στα θέματα της οδικής αγωγής και υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία που έχουν γνώση και θα κάνουμε κ μια κοινή συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπής Οδικής ασφάλειας» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook