Δεν είχε τα χρήματα και τις προϋποθέσεις όταν υπογράφτηκε η σύμβαση – Καταγγελία της Πρωτοβουλίας και για την Alpha Bank

Απόλυτα σωστό φαίνεται ότι είναι το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει στις 24/01/17 το The Press Project και κατ΄ επέκταση τα όσα υποστηρίζει η Πρωτοβουλία ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων και που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ αυτών και των Χανίων, δεν είχε τα χρήματα και τις προϋποθέσεις κατά το χρόνο υπογραφής της σύμβασης με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Αυτό αποδείχτηκε χθες, αφού στο σχετικό δελτίο τύπου που έστειλε η Fraport, ανέφερε ότι βρήκε (τώρα) τα χρήματα για την αγορά των Αεροδρομίων από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ μέρος αυτών θα χρησιμοποιηθεί και για έργα ανάπτυξης αυτών.

Μάλιστα, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έστειλε η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση, επισημαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχαν τα χρήματα και δεν είχαν κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά ούτε είχαν καταθέσει τις κύριες εγγυητικές επιστολές.

Καταγγελία για τον ρόλο της Alpha Bank και την συμμετοχή του Ελληνικού Κράτους στις τράπεζες που δανειοδοτούν την Fraport

Ένα επίσης σημαντικό θέμα που επισημαίνει η Πρωτοβουλία είναι και το γεγονός ότι στην χρηματοδότηση της Fraport συμμετέχει και η Alpha Bank, όπου μέτοχος είναι το ελληνικό κράτος, την ώρα που ήδη η κατάσταση στις τράπεζες είναι δύσκολη, ενώ τα δάνεια προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δίδονται με το σταγονόμετρο. 

Ουσιαστικά η Alpha Bank χρηματοδοτεί την Γερμανική Εταιρία με χρήματα των Ελλήνων καταθετών, ενώ ταυτόχρονα στο τελευταίο ισολογισμό της παρουσίασε σημαντικές ζημιές.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι και σε κάποιες από τις υπόλοιπες τράπεζες που χρηματοδοτούν την Γερμανική κοινοπραξία υπάρχει συμμετοχή και του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή με απλά λόγια ο Ελληνικός λαός δανείζει την εταιρία να αγοράσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Όλα τα παραπάνω αναλύονται στην ενημέρωση που έστειλε η πρωτοβούλία, όπου καλεί τους πολίτες την ερχόμενη Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στις 11:00 το πρωί σε διαμαρτυρία στο κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank στα Χανιά.

Δείτε το δελτίο τύπου:

“Με το παρόν Δελτίο Τύπου, η Πρωτοβουλία αφενός επιβεβαιώνεται και αφετέρου αποκαλύπτει και καταγγέλλει την χρηματοδότηση του φερόμενου ως «επενδυτή» από την Ελληνική Τράπεζα Alpha Bank η οποία οφείλει την ύπαρξη της στις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις με χρήματα από τη δική μας υπερφορολόγηση- αφαίμαξη.

 Ειδικότερα,
 
H Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου «Ι Δασκαλογιάννης» επιβεβαιώνεται για  όσα είχε αναφέρει στο παρελθόν.
Την ημερομηνία που κέρδισαν τον διαγωνισμό οι «επενδυτές» της Fraport και υπέγραψαν την σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ:

α) δεν είχαν προχωρήσει  ούτε την στοιχειώδη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
β) δεν είχαν λάβει καμία χρηματοδότηση από τις τράπεζες και τέλος
γ) δεν είχαν καταθέσει ούτε τις κύριες εγγυητικές επιστολές (Καλής εκτέλεσης έργων, Καλής Λειτουργίας και Δεσμευτικής Επένδυσης) παρά μόνον αυτές της Συμμετοχής ύψους  9,7 εκ από την Bayerische LB (τι σύμπτωση και αυτή ιδιοκτησίας ενός ομοσπονδιακού κράτους της Γερμανίας, αυτό της Βαυαρίας!)  και  5,2 εκ της Alpha Bank (της οποίας τα χρήματα είναι καταθέσεις του ίδιου του Ελληνικού Λαού!).
           
Δηλαδή με απλά λόγια, κέρδισαν έναν δημόσιο διαγωνισμό και υπέγραψαν μια σύμβαση χωρίς κατάθεση χρημάτων ως κεφάλαιο επένδυσης, χωρίς συμβάσεις δανειοδότησης και τέλος παραδίδοντας εγγυήσεις  14,9 εκ (9,7 εκ + 5,2 εκ) σε μια επένδυση που μόνο η προκαταβολή της είναι 1,2 δις.
 
Η Πρωτοβουλία πολιτών δεν σταματά να ενημερώνει την τοπική κοινωνία και δυστυχώς επιβεβαιώνονται κάθε μέρα οι χειρότεροι φόβοι μας.
 
Χθες ανακοινώθηκε η υπογραφή της Fraport Greece με μια κοινοπραξία πέντε χρηματοδοτικών ιδρυμάτων  για χρηματοδότηση ύψους 1 δις. (αυτό αποδεικνύει ότι κατά την υπογραφή της σύμβασης δεν υπήρχε χρηματοδότηση).
 
Στην χρηματοδότηση αυτή συμμετέχει η Alpha Bank με 284,7 εκατ. ευρώ δηλαδή με το 28,5 % της συνολικής χρηματοδότησης των Γερμανών !!  Θυμίζουμε ότι και στην μικρή εγγυητική επιστολή είχε συμβάλει η Alpha με 5,2 εκατ. και  δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο να δούμε να  συμμετάσχει και στις μεγάλες εγγυητικές επιστολές που εκκρεμούν…

Δυστυχώς η Ελληνική χρηματοδότηση (!!) του «επενδυτή», από τον οποίον κάποιοι περίμεναν να εισπράξουν, δεν σταματάει εκεί αφού, το Ελληνικό Κράτος, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο και των υπολοίπων Τραπεζών που χρηματοδοτούν το εν λόγω δάνειο!! 

Συγκεκριμένα η Ελλάδα συμμετέχει με 16,5% της «Παρευξήνιας Τράπεζας – Black Sea Trade and Development Bank» η οποία δανείζει την Γερμανική Fraport με 62,5 εκ ευρώ. Συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου υπάρχει και στην European Bank for Reconstruction and Development η οποία συμβάλλει με 186,7 εκ. ευρώ !!

Αυτό μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά όμως είναι αληθινό.
 
Εκποιούνται Ελληνικές Δημόσιες Υποδομές στο Γερμανικό Κράτος (θυμίζουμε ότι κύριος μέτοχος της Fraport περίπου στο 60% είναι το Γερμανικό Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Εσσης, το επιμελητήριο της καθώς και η κρατική Lutfhansa) και την εκποίηση αυτήν την χρηματοδοτεί  .. Ελληνική Τράπεζα (Alpha Bank) η οποία έχει ως καταθέσεις τα χρήματα του Ελληνικού Λαού και η οποία κεφαλαιοποιήθηκε εις βάρος των ελλήνων φορολογουμένων !!
 
Να επισημάνουμε όμως και άλλο ένα σοβαρό σημείο.

Η Alpha Bank παρουσιάζει στον τελευταίο ετήσιο δημοσιευμένο ισολογισμό[1] της χρήσης 1/1-31/12/2015 υπέρογκες ζημιές προ φόρων και χρηματοδοτεί τους Γερμανούς επενδυτές με κατ’ ελάχιστον 284,7 εκατ. ευρώ.  Είναι ευνόητο λοιπόν ότι αυτό το ποσό  θα λείψει από την χρηματοδότηση των τοπικών επιχειρήσεων και γενικά θα λείψει από τις εγχώριες επενδύσεις.  Ή μήπως το έλλειμμα αυτό θα καλυφθεί με κάποια νέα ανακεφαλαιοποίηση;
 
Ίσως  θα πρέπει να σας προβληματίσει και το γεγονός ότι το Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Έσσης το οποίο ελέγχει διοικητικά την Fraport είναι η 31η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου[2]. Αυτή λοιπόν η Γερμανική Υπερδύναμη αποφάσισε να δανειστεί  από την Alpha Bank… Ερωτήματα άξια προβληματισμού..
 
Η Πρωτοβουλία  Πολιτών  θα αντισταθεί ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών της Χώρας, διότι γνωρίζει ότι μόνο αυτές μπορούν να συνδράμουν στην ανάκαμψη της Χώρας αλλά και να διατηρήσουν την εθνική της κυριαρχία. Μέχρι να το αντιληφθούν αυτοί που έχουν επιφορτισθεί τούτο το έργο εμείς θα είμαστε πάντα εκεί που πρέπει.
 
Στα πλαίσια αυτά την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στις 11:00 θα δώσουμε το παρόν στο κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank στα Χανιά για να διαμαρτυρηθούμε για τις πράξεις της με τρόπο που θα αποφασισθεί στις προσεχείς ημέρες.”
 
Πολίτη των Χανίων μην μείνεις αμέτοχος. Η βοήθεια σου, ετούτη εδώ την ώρα  είναι πολύτιμη ακόμα κι αν το ρολόϊ  λέει «παρά πέντε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook