Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 2 μηνών χωρίς αναστολή

 

Ομόφωνα ένοχος για έξι πράξεις απόπειρας βιασμού πριν από περίπου ένα χρόνο στο Μαρούσι, χωρίς μάλιστα να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κρίθηκε ο 29χρονος άνδρας γνωστός ως “δράκος του Αμαρουσίου”.

 Η τιμωρία που του επιβλήθηκε ήταν κάθειρξη 16 ετών και δυο μηνών χωρίς αναστολή, ενώ επιπλέον για την παράνομη οπλοκατοχή του το δικαστήριο του επέβαλε και πρόστιμο 1000 ευρώ.

Ο συνήγορος του 29χρονου ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του κατηγορούμενου μέχρι την έφεση. Επίσης ζήτησε να διαταχθεί ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο.

Ωστόσο, τα αιτήματα απορρίφθηκαν.

Η σοκαριστική απολογία του ”Δράκου”: Άκουγα φωνές που μου έλεγαν ”χούφτωσε την”

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν τα όσα δήλωσε ο 29χρονος στην προσπάθειά του να ελαφρύνει την θέση του.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως: ”Άκουγα φωνές που μου έλεγαν, χουφτωσέ την θωπευσέ την. Ήμουν άρρωστος. Στα πρόσωπα των γυναικών αυτών έβλεπα την Τζωρτζέτα, που με είχε ταπεινώσει, απορριψει και πληγώσει. Θέλω να πω σήμερα σε όλες αυτές τις γυναίκες ότι δεν ήθελα να τις βιάσω, ούτε να τις σκοτώσω, ήθελα μόνο να τις ταπεινώσω. Ήθελα να τις ντροπιάσω”.

Ξεκινώντας την απολογία του ο 29χρονος ενώπιον του ακροατηρίου, με πολλές από τις γυναίκες θυματά του να τον παρακολουθούν, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως πίσω από τις πράξεις του, βρίσκεται η τραυματική ερωτική σχέση που διατηρούσε με μια Ρουμάνα ιερόδουλη, την Τζωρτζέτα.

Όπως εξήγησε στους δικαστές, ο ίδιος αγάπησε βαθιά αυτή τη γυναίκα, την βοήθησε οικονομικά και συναισθηματικά, πλην όμως εκείνη τον απέρριψε και τον πλήγωσε και αυτό ήταν κάτι που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει, με αποτέλεσμα να ακούει φωνές, να έχει παραισθήσεις και στα πρόσωπα άλλων γυναικών να βλέπει εκείνη, την οποία όπως είπε, ήθελε να εκδικηθεί ταπεινώνοντάς την. 

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα μετά το χωρισμό του.

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγορευσή της ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου σύμφωνα με το κατηγορητήριο και συγκεκριμένα για τις πράξεις της απόπειρας βιασμού κατά συρροή και της παράνομης κατοχής όπλου.

Είπε μεταξύ άλλων στην αγορευσή της η εισαγγελέας: ”Αν ήθελε να μειώσει τα θύματα θα έκανε άλλες πράξεις, δρούσε μεθοδευμένα. Άκουγε φωνές που του έλεγαν ”χουφτωσέ την φτύστην”. Όμως αυτός δεν επέλεγε την ηπιότερη πράξη αλλά τις θωπεύε…Οι επιθέσεις γίνονταν σε υπόγειες διαβάσεις που δεν ήταν πολυσύχναστες. Δεν ήταν τυχαία και η επιλογή της ώρας. Δεν προκύπτει ότι είναι ψυχωσικός”, είπε χαρακτηριστικά στην πρότασή της επί της ενοχής του κατηγορούμενου η εισαγγελική λειτουργός. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook