“Η Κυβέρνηση διχοτομεί οριστικά τον ΒΟΑΚ και σκοπεύει να παραχωρήσει την εκμετάλλευση του πιο κερδοφόρου τμήματός του”, αναφέρει ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου

Επιμένει  η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ειδικότερα το Υπουργείο Υποδομών, στη διχοτόμηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και συγκεκριμένα  η ανάθεση μελέτης  για την κατασκευή του ΒΟΑΚ αφορά μόνο  τα 101 χιλιόμετρα από Χανιά έως Ελληνοπεράματα Ηρακλείου.

Με αυτή την απαράδεκτη Κυβερνητική απόφαση εξαιρείται της μελέτης και κατ’ επέκταση της κατασκευής, ένα μεγάλο  τμήμα του Νομού Ηρακλείου και όλο το τμήμα του ΒΟΑΚ, στο Νομό Λασιθίου.                                                                      

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών χθες στην ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος μάλιστα  απέδωσε την διαμαρτυρία των φορέων της Ανατολικής Κρήτης σε συναισθηματισμό για τοπικιστικούς λόγους.

Η πραγματικότητα όπως προκύπτει από τα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο Υφυπουργός , αλλά όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος του έργου: «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του τμήματος ΒΟΑΚ Χανιά-Ηράκλειο», είναι άλλη.

Σκοπεύουν να δώσουν  μέσω παραχώρησης για εκμετάλλευση, τμήμα με το μικρότερο δυνατό κόστος κατασκευής  και το μεγαλύτερο όφελος από την εκμετάλλευσή του.

Για τα θέματα:

α)  της χρηματοδότησης  συντήρησης του ΒΟΑΚ και

β)  της διαφαινόμενης πρόθεσης του κ. Σπίρτζη να ξαναπάρει πίσω στην Αθήνα την αρμοδιότητα για όλα όσα σχετίζονται με  τον ΒΟΑΚ, ο Υφυπουργός δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook