Καταιγιστικές εξελίξεις στη υπόθεση θανάτου του 16μηνου αγοριού στο ΠΑΓΝΗ, με την οικογένεια του μικρού Ραφαήλ Χρυσοβαλάντη να προσφεύγει στα ελληνικά δικαστήρια και να ζητά να τιμωρηθούν συγκεκριμένα άτομα, που  σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, ευθύνονται για τον θάνατο του βρέφους.

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο πατέρας του 16μηνου αγοριού, σε γραπτή του δήλωση στα Μέσα Ενημέρωσης κάνει λόγω για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, που έζησε από την στιγμή που ο μικρός Ραφαήλ, εισήχθη στο ΠΑΓΝΗ με καρδιολογικό πρόβλημα, μέχρι την μέρα κ που πήρε νεκρό στα χέρια του τον 16μηνο γιο του.

«Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν για τον άδικο θάνατο του παιδιού μου. Όλο αυτό το διάστημα έζησα ένα θέατρο του παραλόγου και πάλευα ουσιαστικά μόνος μου μαζί με την οικογένειά μου για να σώσω το παιδί μου. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν», τονίζει ο πατέρας του 16μηνου βρέφους

Η οικογένεια του μικρού αγοριού την ερχόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα την επόμενη Τετάρτη θα καταθέσουν μήνυση κατά συγκεκριμένων ατόμων για αδικήματα πάσης φύσεως. 

Συμφωνα με τον δικηγόρο, Νίκο Διαλυνά:

«Έχω εντολή να καταθέσω μήνυση κατά συγκεκριμένων ατόμων για αδικήματα πάσης φύσεως και ήδη έχουν επιληφθεί της υποθέσεως εκτός από την Τεχνική Σύμβουλο, Ελπίδα Σπανουδάκη και μια σειρά άλλων γιατρών, πολλών ειδικοτήτων. Οι αποκαλύψεις θα είναι πολλές»

                                                            Ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς

Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, η οικογένεια του μικρού Ραφαήλ έζησε τραγικές στιγμές μέσα στο νοσοκομείο. Προσπαθούσε μόνη της να σώσει το 16μηνο βρέφος:

«Ο Πατερας του 16μηνου Ραφαήλ Χρυσοβαλάντη, έχει ζήσει τραγικές καταστάσεις, ένα μέρος των οποίων έχει ήδη καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές και όπως ο ίδιος λέει και εξιστορεί, έφτασε στο σημείο να παλεύει μόνος του για την σωτηρία του παιδιού του»

Ο μικρός Ραφαήλ Χρυσοβαλάντης, εισήχθη με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα στην ΜΕΘ Παιδων του ΠΑΓΝΗ. Το βράδυ της 15ης Φεβρουαρίου, επρόκειτο να μεταφερθεί με C-130 στο νοσοκομείο “Αγία Σοφία” της Αθήνας.

Ωστόσο, η κατάσταση του δεν είχε σταθεροποιηθεί κ έτσι οι θεράποντες ιατροί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, δεν άναψαν το «πράσινο φως» για την μεταφορά του βρέφους. Ο μικρός Ραφαήλ Χρυσοβαλάντης έσβησε στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με τους γονείς να ζητούν να διεξαχθεί νεκροψία νεκροτομή.

Μάλιστα, προχώρησε στον διορισμό της ιατροδικαστή και τεχνικής συμβούλου, Ελπίδας Σπανουδάκη, ζητώντας απαντήσεις στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την μάχη που έδινε επί ένα μήνα το 16μηνο βρέφος:

«Έγινε νεκροψία νεκροτομή. Περιμένουμε τώρα τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων» δήλωσε η κα Ελπίδα Σπανουδάκη

                                  Η ιατροδικαστής – τεχνική σύμβουλος, Ελπίδα Σπανουδάκη

Ο δικηγόρος της οικογένειας επισημαίνει ότι υπάρχουν αποδείξεις για λάθη που έγιναν και που στοίχησαν την ζωή του 16μηνου Ραφαήλ Χρυσοβαλάντη:

«Μου ανατέθηκε η υπόθεση θανάτου του Ραφαήλ Χρυσοβαλάντη, ηλικίας 16 μηνώ, που πρόσφατα απεβίωσε στο ΠΑΓΝΗ. Ο θάνατος, σύμφωνα και με την οικογένεια και με τα μέχρι σήμερα ενδείξεις και αποδείξεις, οφείλεται σε λάθη των θεραπόντων ιατρών»
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook