Κακουργηματικές ποινικές διώξεις και ένα ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα συνθέτουν το παζλ της έρευνας που έκλεισε με την άσκηση διώξεων και τον «εκατομμυριούχο» να αναζητείται.

Ο Αρτέμης Σώρρας και 7 ακόμη στελέχη της Ελλήνων Συνέλευσις βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες, κυρίως με αυτή την εξαπάτησης των πολιτών που πίστεψαν ότι ο Σώρρας μπορεί να σβήσει και τα δικά τους χρέη αλλά και το δημόσιο χρέος της χώρας.

Η Εισαγγελία της Αθήνας μετά από προκαταρκτική εξέταση 3 μηνών και δεκάδες μάρτυρες που πέρασαν από το εισαγγελικό γραφείο, προχώρησε σε ποινικές διώξεις κατά Σώρρα και επτά προσώπων για τα αδικήματα της σύστασης,  ένταξης και  συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ΄εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, απόπειρες απάτης, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση και διέγερση για τη διάπραξη αδικημάτων, ψευδορκίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Μεταξύ των 8 προσώπων που ερευνήθηκαν, ελέγχθηκαν και δύο άτομα,  στενοί συνεργάτες του  Αρτέμη Σώρρα,  οι οποίοι όμως βρίσκονται στον Καναδά,  με την Εισαγγελία Πρωτοδικών να στέλνει ήδη τη δικογραφία στην τακτική ανάκριση. Μαζί της και ένα  πολυσέλιδο πόρισμα από όπου προκύπτει η δράση της οργάνωσης αλλά τα ψέματά του δισεκατομμυριούχου. 

Όπως προκύπτει, ο Αρτέμης Σώρρας δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ, κάνει μηδενικές φορολογικές δηλώσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ η ζημία που έχει προκαλέσει στα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες που προσκομίζουν τις «εξουσιοδοτήσεις» της απάτης Σώρρα και αρνούνται να πληρώσουν χρέη και εισφορές.

Η ζημία που έχει προκληθεί στα ασφαλιστικά και τα δημόςια ταμεία δεν μπορεί να αποτιμηθεί ακόμη ωστόσο μόνο για 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ(!).

Υπολογίζεται μάλιστα ότι οι πιστοί στα ψέμματα του Σώρρα φθάνουν τις 12.000…

Πάντως ο Αρτέμης Σώρρας αλλά και η σύζυγός του ήδη είναι καταζητούμενοι  μετά την καταδίκη τους σε κάθειρξη 8 ετών από το Τριμελές Εφετείο της Πάτρας, ωστόσο κατέθεσε υπόμνημα μέσω του συνηγόρου του, με τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι δεν έγιναν πιστευτοί..

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook