Οι γονείς θέλουν να δώσουν αυτό το επώνυμο στην κόρη τους επειδή δηλώνει ευγένεια όπως λένε ενώ τονίζουν πως η επιθυμία τους δεν έχει σχέση με τη θρησκεία

Στη δικαιοσύνη στράφηκε μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ επειδή η Πολιτεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ δεν επέτρεψε στους γονείς ενός μικρού κοριτσιού να δώσουν στο παιδί τους το επώνυμο Αλλάχ σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph. 

Η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU) κατέθεσε μήνυση στις 23 Μαρτίου εναντίον της Πολιτείας εξ ονόματος των γονιών του μικρού κοριτσιού. 

Οι γονείς της μικρής, η Ελίζαμπεθ Χάντι και ο Μπιλάλ Γουόκ επιθυμούν να δώσουν το όνομα Ζαλίκα Γκρέισφουλ Λορένα Αλλάχ στο 22 μηνών κοριτσάκι τους και καταγγέλλουν ότι ως απαράδεκτο το γεγονός ότι η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Τζόρτζια αρνήθηκε να εκδώσει πιστοποιητικό γέννησης στην κόρη τους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία και τους δικηγόρους του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, ο νόμος ορίζει πως το επώνυμο του κοριτσιού θα πρέπει να είναι είτε Χάντι είτε Γουόκ ή ένας συνδυασμός των δύο.

Οι γονείς θέλουν να δώσουν αυτό το επώνυμο στην κόρη τους επειδή δηλώνει ευγένεια όπως λένε ενώ τονίζουν πως η επιθυμία τους δεν έχει σχέση με τη θρησκεία. Παράλληλα λένε πως η άρνηση να του Υπουργείου να δώσει το πιστοποιητικό στην κόρη τους αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων τους. 

Η κόρη του ζευγαριού δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή χωρίς πιστοποιητικό γέννησης δεν μπορεί και να ασφαλιστεί, ούτε θα μπορέσει αργότερα να γραφτεί στο σχολείο. 

Οι δικηγόροι του υπουργείου με επιστολή τους αναφέρουν ότι η Ζαλίκα μπορεί να αλλάξει το επώνυμό της στη συνέχεια, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στο δικαστήριο, όμως πρώτα θα πρέπει να αποκτήσει πιστοποιητικό γέννησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook