Ένοχος κρίθηκε ο αποκαλούμενος δράκος του Αμαρουσίου με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή 16 ετών και δύο μηνών χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ. 

Το δικαστήριο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της εισαγγελέως, μη αποδεχούμενο τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, η οποία ζητούσε την μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα βιασμού κατά συρροή σε προσβολή γενετήσιας ελευθερίας.

Ο 29χρονος δράστης κρίθηκε ένοχος για οκτώ περιπτώσεις απόπειρας βιασμού και επέστρεψε στην φυλακή. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Της απόφασης προηγήθηκε η αγόρευση της εισαγγελέως, η οποία – ως καταπέλτης – κατηγόρησε τον δράστη για μεθοδικές επιθέσεις, που βελτιώνονταν με το πέρασμα του χρόνου. Συγκεκριμένα είπε: «Αν ήθελε να μειώσει τα θύματα θα έκανε άλλες πράξεις, δρούσε μεθοδευμένα.

Άκουγε φωνές που του έλεγαν χουφτωσέ την, φτύσ’ την. Όμως αυτός δεν επέλεγε την ηπιότερη πράξη, αλλά τις θώπευε… Οι επιθέσεις γίνονταν σε υπόγειες διαβάσεις που δεν ήταν πολυσύχναστες. Δεν ήταν τυχαία και η επιλογή της ώρας. Δεν προκύπτει ότι είναι ψυχωτικός. Αντίθετα, οι συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν λειτουργικός. Ήταν μεθοδικός και αυτό προκύπτει και από την επιλογή των θυμάτων του. Επέλεγε γυναίκες που μπορούσε να χειριστεί. Προσπάθησε μάλιστα στην τελευταία του επίθεση να βελτιώσει τη δράση του, είχε μαζί του μονωτική ταινία».

Ο 29χρονος κατά την διάρκεια της απολογίας του είχε υποστηρίξει πως «άκουγε φωνές» που του υπαγόρευαν να δράσει εναντίον των θυμάτων του.

«Στα πρόσωπα των γυναικών αυτών έβλεπα την Τζωρτζέτα, που με είχε ταπεινώσει, απορρίψει και πληγώσει. Θέλω να πω σήμερα σε όλες αυτές τις γυναίκες ότι δεν ήθελα να τις βιάσω, ούτε να τις σκοτώσω, ήθελα μόνο να τις ταπεινώσω. Ήθελα να τις ντροπιάσω», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook