Κρητικός που έχασε το παιδί του πρόσφερε το οικόπεδο για να δημιουργηθεί “σπίτι” για τα παιδιά που έχουν ανάγκη – Έφτασε στην Κρήτη Κινητή Μονάδα Νεογνών και Παιδιών ενώ εγκαινιάζεται Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης και στο Ηράκλειο – Πάνω από 6.500 παιδιά στην Κρήτη μέσα σε δυο χρόνια χρειάστηκαν την παρέμβαση του Χαμόγελου του Παιδιού

Ένα σπίτι που θα αποτελέσει “φωλιά” για όσα παιδιά της Κρήτης έχουν ανάγκη, δρομολογείται άμεσα από το Χαμογέλο του Παιδιού. Ένας Κρητικός δικηγόρος ο οποίος μένει στην Αθήνα και έχασε από τη ζωή το παιδί του αποφάσισε να δωρίσει στο Χαμόγελο του Παιδιού ένα οικόπεδο για να κατασκευαστεί ένα σπίτι για τα παιδιά του νησιού. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος από τα Χανιά, οι μελέτες ξεκινούν άμεσα προκειμένου γρήγορα να ολοκληρωθεί το κτίσμα για να αγκαλιάσει τα παιδιά του νησιού που έχουν ανάγκη. 

Αξίζει επίσης, να σημειωθεί το θετικό γεγονός ότι βρίσκεται πλέον στην Κρήτη η Κινητή Μονάδα Νεογνών και Παιδιών του Χαμογέλου του Παιδιού, ενώ στις 29 Μαρτίου εγκαινιάζεται Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης και στο Ηράκλειο, όπως αναφέρθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά για την παρουσίαση του έργου που επιτελεί το Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης.

Ο κ. Γιαννόπουλος πάντως, στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ένα περιστατικό που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στα Χανιά.

 
 

Πάνω από 6.500 παιδιά μέσα σε δυο χρόνια στην Κρήτη χρειάστηκαν βοήθεια

Ο αριθμός σοκάρει και ταυτόχρονα καθρεφτίζει την τραγική πραγματικότητα της κοινωνίας της Κρήτης και του προβλήματος που αντιμετωπίζει με τον αριθμό των παιδιών που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη βοήθειας.

Περισσότερα από 6.500 παιδιά στην Κρήτη χρειάστηκαν τη στήριξη και την παρέμβαση του Χαμόγελου του Παιδιού μέσα σε δυο χρόνια. Πρόκειται για περιπτώσεις παιδιών που πέφτουν θύματα βίας, κακοποίησης, εξαφάνισης, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ζουν σε καθεστώς φτώχιας ή απειλούνται από αυτό.

Όπως ανέφερε ο κοινωνικός λειτουργός του  Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Κρήτης, Γρηγόρης Μαρινάκης, πλέον ο κόσμος δεν κρατά το στόμα κλειστό σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών και επιλέγει να μην μείνει παθητικός:

Η στήριξη που προσφέρει το Κέντρο είναι τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο παρέμβασης. Ο κόσμος ενημερώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο, ευαισθητοποιείται και μέσω της τηλεφωνικής γραμμή SOS για το παιδί 1056, μια ανώνυμη 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 365 μέρες τον χρόνο, συνάδελφοι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί διαχειρίζονται αιτήματα για παιδιά που απειλούνται από βία και κακοποίηση και το χαμόγελο του παιδιού συνεργάζεται με αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημαρχείου Χανίων τιμηθούν όλοι οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις που από την πρώτη στιγμή έχουν στηρίξει τη δράση του οργανισμού στην Κρήτη για κάθε παιδί και την οικογένειά του, ενώ η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με έναν ιδιαίτερο τρόπο… 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook