Ο παπα Ανδρέας Κεφαλογιάννης των Ανωγείων μας συνηθίζει σε δηλώσεις και ενέργειες που προκαλούν αρκετή συζήτηση.

Αυτή τη φορά καταπιάστηκε με ένα θέμα που προκαλεί συζητήσεις, το Survivor! Μόνο που ο ίδιος καταλήγει στο τέλος να μιλά για το survivor… της ζωής!

Δείτε την ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό:

Δυο σκέψεις για όσους έπραξαν τα ωραία για να υπάρχουμε εμείς σήμερα.

Τόσος λόγος γίνεται για τα τηλεοπτικά τεκταινόμενα, για τις τηλεθεάσεις και για τα κάθε τύπου και μορφής SURVIVOR . Ήρωες και μέτοχοι της επιβίωσης, είμαστε όλοι μας στις δύσκολες στιγμές και ημέρες που βιώνουν οι κοινωνίες μας, τα σπιτικά μας και η Πατρίδα μας. Αγωνιζόμενοι καθημερινά με ή χωρίς αντοχές και ανάσες είμαστε όλοι μας. Δεν επικρίνουμε και δεν σχολιάζουμε καμία συμμετοχή σε κανέναν στίβο μάχης. Είτε αυτός αφορά την πραγματικότητα, είτε τις τηλεοπτικές ανάγκες, είτε ακόμα, ακόμα και τις ψευδεπίγραφες προσπάθειες για να κερδηθεί η αναγνώριση, ένα πιάτο με χάμπουργκερ, ή μία επικοινωνία με αγαπημένα μας πρόσωπα. Αγωνιζόμενοι είμαστε Όλοι μας…

Μα πόσο πιο συγκροτημένοι, πιο έτοιμοι θα νιώθαμε, πόσο πιο ιδανικός θα ήταν ο αγώνας μας στο κάθε SURVIVOR της αληθινής ζωής ή της τηλεοπτικής, αν μέσα στη σκέψη μας, μέσα στις καρδιές μας, μέσα στις ομολογίες μας και μαρτυρίες μας, στις καταμόνα κουβέντες μας ή στις παρέες μας, συνυπήρχε η μνήμη των ηρώων. ‘Όλων εκείνων των αγωνιστών της SURVIVOR (επιβίωση) προσπάθειας, θυσίας, για τη λευτεριά, την αξιοπρέπεια και την ανάταση αυτού του Έθνους, Αυτής της Ελλάδας, Αυτής της Κύπρου.

Οι ήρωες της πορείας του έθνους μας, έχουν ονόματα τα οποία ποτέ δεν χρειάστηκαν κάποιο χαρακτηρισμό. Δεν ήταν Διάσημοι ήρωες ούτε Μαχητές ήρωες. Ήταν απλά ήρωες, μιας και σε ξεχωριστές περιόδους, διαφορετικές συνθήκες και χρονολογίες αρνήθηκαν το εγώ τους για να απελευθερώσουν το ΕΜΕΙΣ. Να μας δώσουν τη δυνατότητα αλλά και τη δύναμη συνάμα, να πορευόμαστε στο τώρα και στο αύριο με λευτεριά, δημοκρατία και αξιοπρέπεια.

Το μόνο που μας ζήτησαν και αυτό μόνο με τα μάτια και το αίμα τους, είναι να μην ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ποτέ ότι σε κάθε αγώνα, υπάρχει η ανάγκη ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ… ‘Ολων εμάς δηλαδή που θα παραλάβουμε και θα παραδώσουμε στη συνέχεια, τη φλόγα που τόσους αιώνες δεν έχει σβήσει. Και δεν είναι άλλη από τη φλόγα της αέναης ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ αυτού του γένους, αυτού του Έθνους, μετά από κάθε ΣΤΑΥΡΩΣΗ είτε υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι είτε κάποιοι έξω από τη χώρα τούτη. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν, ας μην χάνουμε τον προσανατολισμό μας, ας μην αφηνόμαστε στη γοητεία της ύλης, κυρίως όμως ας μην ξεχνάμε όλους όσους έπραξαν τα ΩΡΑΙΑ για να υπάρχουμε εμείς σήμερα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook