«Ό,τι και αν πει κάποιος οίκος αξιολόγησης για την πιστοληπτική ικανότητά μας, πάντα ήμασταν και πάντα θα είμαστε μία χώρα ΑΑΑ», με την καλύτερη δηλαδή αξιολόγηση, διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την υποβάθμιση από την Standard & Poor’s.

Ο Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με το in.gr, απέδωσε την εξέλιξη στο πολιτικό αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον και εξέφρασε τη ελπίδα ότι η υποβάθμιση θα γίνει αφορμή για τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους να συνεργαστούν προκειμένου να επιλυθεί ταχύτερα το ζήτημα των ελλειμμάτων και του χρέους.

Κάλεσε και τις δύο παρατάξεις να συνεργαστούν για το ζήτημα της οικονομάς, όπως συμφώνησαν άλλωστε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το χρέος και υποσχέθηκε ότι η επιτροπή που θα συσταθεί θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Λευκού Οίκου.

«Δεν μας λείπουν οι ιδέες», είπε, αλλά υπογράμμισε ότι από τους πολιτικούς λείπει η θέληση για την εφαρμογή τους.

Πάντως για άλλη μία φορά, όπως είχε κάνει και αμέσως μετά την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων για το χρέος πριν από μία εβδομάδα, υπογράμμισε ότι το αμερικανικό πολιτικό σύστημα δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, και επισήμανε ότι «δεν περιμέναμε κάποιον οίκο αξιολόγησης να μας το πει».

Η έμφαση πρέπει να δοθεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας, μία από τις μεγαλύτερες πηγές ανησυχίας για τους Αμερικανούς πολίτες, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook