Νέες ιδέες που θα βελτιώσουν τη ζωή μας τη νέα ψηφιακή εποχή αναζητά η COSMOTE, μέσα από το μαραθώνιο διαγωνισμό καινοτομίας, COSMOTE HACKATHON .

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται αποκλειστικά μέσα από το www.cosmotehackathon.gr έως τις 14 Απριλίου.

Το 1ο COSMOTE HACKATHON απευθύνεται σε ανθρώπους που ειδικεύονται σε θέματα προγραμματισμού, design, επικοινωνίας, ή/και επιχειρηματικότητας. Αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες νέες τεχνολογίες, οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη, φιλική προς το χρήστη, τεχνολογική λύση-πρότυπο για την επικοινωνία στη νέα ψηφιακή εποχή.  

«Στη χώρα μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με ταλέντο, γνώση και αγάπη για την τεχνολογία. Γεννούν καθημερινά εξαιρετικές ιδέες. Τις περισσότερες, δεν τις μαθαίνει κανείς. Με το μαραθώνιο διαγωνισμό καινοτομίας COSMOTE HACKATHON, θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιδέες τους για το μέλλον με ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να τις ακούσουν, και γιατί όχι, να τις αξιοποιήσουν. Γιατί στην COSMOTE πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους με την τεχνολογία και την καινοτομία.», δήλωσε ο Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μεμονωμένα ή ως ομάδα 2-5 ατόμων. Τις αιτήσεις θα αξιολογήσει ειδική επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη της COSMOTE και ακαδημαϊκούς, η οποία θα προκρίνει τους συμμετέχοντες στη δεύτερη φάση. Μετά το δεύτερο γύρο αξιολόγησης, θα αναδειχθούν οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος, σε ομάδες, στην τελική φάση του COSMOTE HACΚATHON, στις 13 & 14 Μαΐου, στην ΟΤΕ Αcademy. Στο πλαίσιο της διήμερης γιορτής καινοτομίας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δουλέψουν για 24 ώρες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προκειμένου να ολοκληρώσουν και να υποβάλουν την πρότασή τους. Εξειδικευμένοι μέντορες από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα, θα είναι εκεί για να στηρίξουν τις ομάδες, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση. 

Ειδική επιτροπή θα αναδείξει τρεις νικήτριες ομάδες. Η 1η ομάδα θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους €5.000, η 2η ομάδα θα κερδίσει δώρα προηγμένης τεχνολογίας από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και η 3η ομάδα δωροεπιταγές ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Ανεξάρτητα από τις επιλογές της επιτροπής, μια ομάδα θα επιλεγεί από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για να παρακολουθήσει ένα ολοκληρωμένο εξάμηνο σεμινάριο εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών και mentoring στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ.

Το COSMOTE HACKATHON υλοποιείται με την υποστήριξη της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και χορηγό επικοινωνίας την COSMOTE TV

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook