Μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου με σκοπό τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, ξεκίνησε σήμερα με τη διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών σε περιαστικές περιοχές του Δήμου.

Ειδικότερα, οι κομποστοποιητές διανεμήθηκαν σε νοικοκυριά των περιοχών της Ν. Αλικαρνασσού, των Μεσαμπελιών, των Βασιλειών, της Φορτέτσας, του Αγ. Ιωάννη, των Σταυρακίων, των Γουρνών, του ΠΑΓΝΗ, κ.α., περιοχών όπου υπάρχουν μονοκατοικίες με κήπο ή/και παρτέρια και μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν άμεσα το παραγόμενο υλικό.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα έχουν σταθερή συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία θα καταγράφει τα στοιχεία και τα αποτελέσματα, θα διευκολύνει τους πολίτες και θα απαντά σε πιθανές απορίες τους, καθώς επίσης και θα ελέγχει τον σωστό τρόπο χρήσης των κομποστοποιητών.

Βασικός στόχος της ενέργειας, είναι η ουσιαστική μείωση των παραγόμενων οργανικών απορριμμάτων από τις συγκεκριμένες περιοχές, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί μέσα από τα στοιχεία αποκομιδής των πράσινων κάδων, με σημαντικά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη.

Η παράδοση των κομποστοποιητών, έγινε από το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα οργανωθεί ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τους ενδιαφερόμενους, με σκοπό την παροχή χρήσιμων πληροφοριών και οδηγιών για την σωστή και αποδοτική χρήση τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook