Στην απονομή του σήματος «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» σε 7 ακόμη τοπικές επιχειρήσεις για τα κρητικά, χειροποίητα προϊόντα λαϊκής τέχνης που παράγουν, προχώρησε σήμερα η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Πρόκειται για την πιστοποίηση που παρέχεται μετά από ειδικούς ελέγχους επιτροπής εμπειρογνωμόνων στις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση, με σκοπό να αναδειχθούν τα αυθεντικά κρητικά προϊόντα και να διαχωριστούν από τις εισαγόμενες απομιμήσεις.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις:

Spiro Ceramics , Ροκανάς Σπυρίδων- Κεραμική

Aluminium Industry, Πικράκης Γιώργος –  Μέταλλα

Festos Soap, Μαθιουδάκη Σωτηρία- Παρασκευάσματα καθαρισμού

Klinis Knives, Κλίνης Ιωάννης- Κρητικό Μαχαίρι

The Bronze, Κελεσής Ιωάννης- Μέταλλα

Phaistos Hands, Καλησπεράκη Αργυρώ- Οικιακά σκεύη

Knife4all,  Ιατρούδης Μιχαήλ -Κρητικό Μαχαίρι

Κατά την απονομή του ειδικού σήματος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που αποκτούν αυτά τα προϊόντα, καθώς θα είναι εύκολο για τον υποψήφιο πελάτη ν’  αναγνωρίσει την αυθεντικότητα, τη μοναδικότητα και την ποιότητά τους. Ο  κ. Αλιφιεράκης παρουσίασε τα οφέλη της πιστοποίησης και απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις επιχειρήσεις του χώρου ν’ αξιοποιήσουν την ευκαιρία συμβάλλοντας στην ισχυροποίηση του ονόματος «ΚΡΗΤΗ».

Η διαδικασία αυτή έχει πλέον υιοθετηθεί και από τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Κρήτης, δημιουργώντας νέες προοπτικές για τις τοπικές επιχειρήσεις στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς βοηθάει στη διάδοση και προώθηση της Κρητικής παραγωγής.

Η σφραγίδα – ειδικό σήμα που συνοδεύει κάθε πιστοποιημένο προϊόν, υποδεικνύει ότι το προϊόν αυτό είναι χειροποίητο, αυθεντικό και έχει κατασκευαστεί στην Κρήτη από κατοίκους του νησιού.

Η διαδικασία ένταξης επιχειρήσεων στα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ παραμένει ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο και αφορά στην ταυτοποίηση και πιστοποίηση των αυθεντικών Κρητικών μεταποιητικών προϊόντων, εκτός του τομέα των τροφίμων-ποτών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπεύθυνη κα Εβελίνα Μπάκιντα, τηλ: 2810 247021, e-mail: [email protected].

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook