Σε νέο δανεισμό θα προχωρήσει την Τρίτη το Δημόσιο, εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας ύψους 625 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το in.gr, πως στα μέσα Ιουλίου το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων στην αντίστοιχη δημοπρασία διαμορφώθηκε στο 4,90% με το Δημόσιο να αντλεί συνολικά 1,625 δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη έκδοσις υπερκαλύφθηκε κατά 2,88 φορές και οι ξένοι επενδυτές απορρόφησαν το 22% της εκδύσεως, ενώ τον Ιούνιο είχαν αποκτήσει το 37%.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι την Παρασκευή μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια δανεισμού εκ μέρους του Οργανισμού Διαχειρίσεως Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) γίνεται σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο που οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη έχουν κλιμακωθεί.

Πάντως, σήμερα τα spreads των ομολόγων της ευρω-περιφέρειας μειώνονται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παρέμβει στη δευτερογενή αγορά για την αγορά ισπανικών και ιταλικών ομολόγων.