Γιορτάζουν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν καταξιωμένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων. 

Οι βραβευμένοι συγγραφείς και μεταφραστές, Μαρία Αγγελίδου και Κώστας Πούλος, θα παρευρεθούν σε εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, σε ένα εορταστικό τριήμερο αφιερωμένο στην Ελληνική Μυθολογία, από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συνάντηση με μαθητές σχολείων την Παρασκευή και τη Δευτέρα στο χώρο των Παιδικών Βιβλιοθηκών Σούδας και Σταλού.

Το  Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στις 13.00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων με θέμα: «Η αφήγηση της Μυθολογίας στα παιδιά του 21ου αιώνα» οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων, Μαρία Αγγελίδου και Κώστας Πούλος, μιλούν με γονείς και εκπαιδευτικούς για τη Μυθολογία και τη σχέση των ενηλίκων με το παιδικό βιβλίο.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου τα παιδιά των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ποικίλες δράσεις να γράψουν, να παίξουν και να εκφραστούν δημιουργικά.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου μπορούν όσοι το επιθυμούν να ενισχύσουν τις παιδικές βιβλιοθήκες των Κέντρων με παιδικά βιβλία, που δεν χρειάζονται.

Οι δράσεις και τα εργαστήρια, που θα πραγματοποιηθούν,  έχουν ως εξής:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΧΙΑΝΩΝ

•Πέμπτη 30 Μαρτίου 
  10:00-11:30: Παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της συγγραφέως, Αργυρώς Ντουσάκη «Ο Μάριος και το ουράνιο τόξο»
• Παρασκευή 31 Μαρτίου
 10:00-11:30: Μουσική παρουσίαση του βιβλίου «Μια μέρα» της συγγραφέως, Κικής Στεφανίδου
•Σαββάτο 1 Απριλίου 
 10:30: «Διαβάζουμε και δραματοποιούμε παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν» με τη βοήθεια της Θεατρολόγου, Στέλλας Αγιασμενάκη
•Τρίτη 4 Απριλίου 
10:30: Επίσκεψη των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου στο ΚΠΔ Παχιανών για την ημέρα παιδικού βιβλίου.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ

•Πέμπτη 30 Μαρτίου

Επίσκεψη 30ου και 31ου Νηπιαγωγείων. Θα γίνει γνωριμία με το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια τα παιδιά θα παρακολουθήσουν ένα  βραβευμένο φιλμάκι κινουμένων σχεδίων σχετικά με την αξία του βιβλίου. Θα ακολουθήσουν τραγούδια και δραστηριότητες σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

•Παρασκευή 31 Μαρτίου  

Επίσκεψη του 29ου Νηπιαγωγείου. Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν το βραβευμένο με ΟΣΚΑΡ φιλμάκι μικρού μήκους κινούμενων σχεδίων “Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του Μόρις Λέσμορ”, ένα φιλμ σχετικά με  την αξία του βιβλίου. Στη συνέχεια θα φτιάξουν τη δική τους ιστορία και θα  την εικονογραφήσουν.

•Σάββατο 1 Απριλίου        

Όλα τα προγράμματα της ημέρας αυτής θα είναι αφιερωμένα στο παιδικό βιβλίο. Η ομάδα των εικαστικών θα φτιάξει κατασκευές σχετικές με το βιβλίο και την ανάγνωση, ενώ στο θεατρικό παιχνίδι θα ζωντανέψουν ήρωες των παραμυθιών

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ  

•Πέμπτη 30 Μαρτίου

 17:00, Πρόγραμμα με θέμα, “Κυνήγι λέξεων μέσα από τους μύθους του Αισώπου”, από τη δανειστική βιβλιοθήκη του Κέντρου και τη βιβλιοθηκονόμο, Τζιγκουνάκη Ελισσάβετ.

• Παρασκευή 31 Μαρτίου 

11:00, Το 4ο Δημοτικό Σχολείο επισκέπτεται το Κ.Π.Δ. Η συγγραφέας, Καλογεράκη Γναφάκη Μαρία, θα παρουσιάσει “ο Αίσωπος μας η πατρίδα των παραμυθιών μας”.


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook