Ο γνωστός Κρητικός επιχειρηματίας αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Πρόεδρο της Παγκρητίου Ενώσεως σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Αθήνα

Σε επίτιμο πρόεδρο της Παγκρητίου Ενώσεως αναγορεύτηκε απόψε σε τιμητική εκδήλωση ο κορυφαίος Κρητικός επιχειρηματίας, Βαρδής Βαρδινογιάννης.

Μετά από ομόφωνη απόφαση η Παγκρήτιος Ένωση αποφάσισε να τιμήσει τον Β. Βαρδινογιάννη για τη μεγάλη του συμβολή στην προβολή και διάδοση του κρητικού πολιτισμού και της κρητικής ιστορίας και παράδοσης αλλά και για τη στήριξή του στον σκοπό και τις δράσεις της Ένωσης.

Στην εκδήλωση το “παρών” έδωσαν, εκτός από τον Βαρδή και τη Μαριαννα, τα παιδιά τους Γιαννης και Νικος μαζί με την σύζυγο του Αλεξια Αντσακλη, καθώς επίσης και ο Γιωργος (Καπετάνιος) με τους δυο του γιούς Νικο και Παυλο, ενώ ήταν και ο Γιαννης Βαρδινογιαννης της ΑΝΕΚ.

 

Πριν την αναγόρευση, ο πρόεδρος της Παγκρητίου αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στον Βαρδή Βαρδινογιάννη τονίζοντας πως:

“Όταν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ήρθε από το Ρέθυμνο στην Αθήνα κράτησε και διατήρησε μέχρι σήμερα ό,τι έφερε μαζί του από την Κρήτη, το κρητικό φιλότιμο, την κρητική φιλοξενία, την αγάπη του προς καθετί κρητικό. Με λίγα λόγια κράτησε την κρητική λεβεντιά του!”

 

Στην προσωπικότητα και τις αξίες του Βαρδή Βαρδινογιάννη αλλά και της συζύγου του, Μαριάννας, έδωσε έμφαση η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέροντας:

“Πρόκειται για μια οικογένεια που έχει θρέψει επαναστάτες και ανιδιοτελείς πατριώτες οι οποίοι πάντα έβαζαν πάνω από όλα τον άνθρωπο. Θεματοφύλακας αυτής της τεράστιας κληρονομίας είναι ο θείος μου, Βαρδής Βαρδινογιάννης.”

 
 

 

Στη συνέχεια ακολούθησε απονομή συμβολικών δώρων και συγκεκριμένα μια ιστορική φωτογραφία στην οποία όπως ανέφερε και η κα Βαρδινογιάννη απεικονίζονται ο πατέρας και η μητέρα του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη.

 

Από μια εκδήλωση τιμής σε έναν σπουδαίο Κρητικό, σε έναν χώρο κατάμεστο από κρητικούς, φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει το στοιχείο της κρητικής παράδοσης όπως αυτό μπορούσε να εκφραστεί μέσα από τη μουσική και τον χορό του τόπου. Μάλιστα τον χορό έσυρε η βουλευτής, Όλφα Κεφαλογιάννη.

 
 
 

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης., ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος και ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης η β’ έκδοση της Παγκρητίου Ενώσεως του βιβλίου του μακαριστού Επισκόπου Πέτρας, “Το Ιερόν και Ηρωϊκόν της Κρήτης Αρκάδι”, το οποίο τυπώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 μετά από ευγενική χορηγία του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook