Αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική πορεία στη βάση της Σούδας πραγματοποιούν σύλλογοι από όλη την Κρήτη.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στις 13.00 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων η οποία θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση:

“Η ένταση των αποστολών πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο σε ρόλο χωροφύλακα, με συμφωνία της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό μας, για όλους τους λαούς και την ειρήνη στην περιοχή. Μεταφέρεται η ένταση στο Αιγαίο, την ώρα που γενικεύεται η πολεμική σύγκρουση στη Συρία στην οποία επεμβαίνει και η Τουρκία κλιμακώνοντας τον πόλεμο ενάντια στους Κούρδους και στο εσωτερικό της. Η ολοκληρωτική παραχώρηση αυτή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη χρήση των βάσεων και ολόκληρου του Αιγαίου στο Νατοϊκό στόλο, υπηρετεί τις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και όχι την “ανθρωπιστική” διαχείριση του προσφυγικού.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά και την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, απαγορεύουν την ασφαλή και απρόσκοπτη είσοδο των προσφύγων. Οι αποφάσεις τους μπροστά στα αυξανόμενα κύματα προσφύγων γίνονται όλο και πιο σκληρές. Τα εξωτερικά σύνορα ήταν και συνεχίζουν να είναι κλειστά για όλους τους πρόσφυγες, που αναγκάζονται να φτάσουν στην Ευρώπη, περνώντας μέσα από επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές με απώλειες χιλιάδων ανθρώπινων ζωών. Η είσοδος τους χαρακτηρίζεται παράτυπη, οι μετανάστες παράνομοι και μόνο μετά την είσοδό τους, τους δίνεται το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση ασύλου. Βέβαια μέχρι να απορριφθεί η αίτηση ασύλου τους, θα κρατιούνται σε φυλακές hotspot και έπειτα θα απελαύνονται πίσω, με ένα μικρό ποσοστό να πηγαίνει κατευθείαν στη Γερμανία ως βοηθητικό προσωπικό και εφεδρικό δυναμικό στις μεγάλες βιομηχανίες.

Η «φύλαξη» από τους πρόσφυγες των συνόρων της Ελλάδας, που χαρακτηρίζονται εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., ασκείται με κοινές περιπολίες από δυνάμεις της Frontex και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης της Ε.Ε., με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και δρομολογείται απόφαση της Ε.Ε. για δημιουργία ευρωπαϊκής συνοριακής-ακτοφυλακής. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ευθύνη για την εναρμόνιση και συμμόρφωση της με τις αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, για το κλείσιμο των εξωτερικών της και των εσωτερικών συνόρων της Ε.Ε., για μέτρα εγκλεισμού, στρατιωτικοποίησης και κακομεταχείρισης των προσφύγων που μένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα. 

Εκφράζουμε τη διεθνιστική-ταξική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Εχθρός μας είναι οι ιμπλεριαλιστικοί πόλεμοι και όχι οι πρόσφυγες. Παλεύουμε ενάντια σε ΕΕ-ΝΑΤΟ-κεφάλαιο που προκαλούν τον ξεριζωμό και υπερασπίζουμε τους πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους. Να μη δεχτούμε τη διαρκή προσέλευση αεροπλανόφόρων με χιλιάδες στρατιώτες-δολοφόνους που έρχονται στην Κρήτη μέσω της βάσης της Σούδας κάθε μήνα για διασκέδαση ενδιάμεσα από τις επιδρομές θανάτου στις χώρες της Μ. Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η αντιϊμπεριαλιστική πάλη του λαού μας ενάντια στους πολέμους και τις πολιτικές κυβερνήσεων, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. για τα δικαιώματα και την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Στα Χανιά, με την ύπαρξη της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα πρέπει η απάντηση να είναι μαζική και μαχητική. Να ακουστεί καλά ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι ανεπιθύμητοι.

Απαιτούμε:

•    Να ανοίξουν τώρα για τους πρόσφυγες οι συνοριακές δίοδοι μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Όχι στην παρεμπόδιση των διαδρομών τους από την αστυνομία.
•    Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ σε επιχειρήσεις ενάντια στους πρόσφυγες και σε δολοφονικές επαναπροωθήσεις.
•    Ασφαλή, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.
•    Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Κανένας φράκτης στην Ευρώπη..
•    Να μπει τέλος στο έγκλημα στο Αιγαίο. Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής. Όχι σε δημιουργία Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής-ακτοφυλακής.
Αγωνιζόμαστε:
•    ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και στη συμμετοχή της χώρας μας με οποιαδήποτε κάλυψη, βάσεις, υποδομές, στρατό.
•    ενάντια στις ανάλγητες αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης.
•    Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.
•    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ
•    ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΔΙΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ
•    ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΝΙΓΜΟΙ
•    ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook