Στη Ναύπακτο βρέθηκαν σήμερα κλιμάκια μηχανικών από τον τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων της Πάτρας, τα οποία έλεγξαν τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από τον χθεσινό σεισμό των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ειδικότερα οι μηχανικοί έλεγξαν περίπου 15 κτίρια και όλα κρίθηκαν κατοικήσιμα. Όμως χρειάζονται εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών .

Όπως ανέφερε ο εκτελών χρέη δημάρχου στο δήμο Ναυπακτίας Κώστας Σταυρόπουλος σχετικά με την πολυκατοικία που εκκενώθηκε στην Παλαιοπαναγιά λόγω των ζημιών, θα καταβληθούν όπως είπε προσπάθειες, ώστε να γίνει άμεσα η υποστύλωση και να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες αποκατάστασης. Οι περίπου 40 ένοικοι φιλοξενούνται σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια, ενώ άλλοι μετακόμισαν στα εξοχικά τους.

Πάντως όπως ανέφερε ο Κώστας Σταυρόπουλος έχει επανέλθει η ηρεμία, τόσο στην πόλη της Ναυπάκτου, όσο και σε γειτονικές περιοχές. Επίσης τα κλιμάκια του ΤΑΣ, πέραν των ελέγχων που πραγματοποίησαν υπενθύμισαν στους κατοίκους τις βασικές οδηγίες αντισεισμικής προστασίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη zougla.gr, στην Πάτρα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο έχουν καταγραφεί μόνο μικρές ζημιές σε παλαιές κατοικίες, καθώς και πτώσεις σοβάδων από ορισμένα κτίρια. Πάντως κλιμάκιο μηχανικών έκανε ελέγχους σε οκτώ κτίρια, τα οποία κριθήκαν κατοικήσιμα, αλλά απαιτούνται εργασίες για την επισκευή των ζημιών.