Θα τον ζήλευε και ο Πάμπλο Εσκομπάρ! Εισαγγελέας “μπουμπούκι” συνελήφθη γιατί έκανε εμπόδιο ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

Νέο “χαρτί” στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Μεξικού θα γίνει η υπόθεση του γενικού εισαγγελέα της παραλιακής πολιτείας Ναγιαρίτ. Ο 45χρονος Έντγκαρ Βέιτια, γενικός εισαγγελέας της μεξικάνικης πολιτείας από το 2013, συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

Ο Βέιτια συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στο Σαν Ντιέγκο της νότιας Καλιφόρνιας από μέλη του FBI, της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και από ερευνητές του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας βάσει εντάλματος σύλληψης. Ήδη του απαγγέλθηκαν, ομοσπονδιακή δικαστική επιτροπή στην περιφέρεια Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. τρεις κατηγορίες

Η σύλληψη αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για το κόμμα του Μεξικανού προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο, το οποίο διοικεί τη Ναγιαρίτ και πλήττεται από σκάνδαλα διαφθοράς που έχουν οδηγήσει μερικούς από τους πρώην κυβερνήτες να εξαφανιστούν για να αποφύγουν ποινικές διώξεις.

Ο Βέιτια κατηγορείται ότι συνωμότησε με εμπόρους ναρκωτικών στις ΗΠΑ για να παρασκευάσει, εισαγάγει και διανέμει άγνωστη ποσότητα ηρωίνης, κοκαΐνης, μεταμφεταμίνης και μαριχουάνας μεταξύ του Ιανουαρίου του 2013 και του Φεβρουαρίου του 2017.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ναγιαρίτ, Ρομπέρτο Σαντοβάλ, είπε ότι η πολιτειακή κυβέρνηση θα συνεργαστεί με την έρευνα στο Μεξικό και τις ΗΠΑ, και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες για τις κατηγορίες εναντίον του Βέιτια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook