Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση ιστορίας με πρωταγωνιστή τον γιατρό Λάρι Νασάρ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών την περίοδο που εργαζόταν για το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και την ομοσπονδία γυμναστικής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα, έχουν γίνει καταγγελίες από περισσότερες από 100 αθλήτριες, εκ των οποίων οι 84 έχουν ήδη κινηθεί νομικά εναντίον του, ενώ άλλες 19 προτίθενται να το κάνουν.

Μία εξ αυτών είναι η Τζέιμι Ντάντσερ, η οποία κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, ενώ η Τζέσικα Χάουαρντ, τρεις φορές πρωταθλήτρια των ΗΠΑ στη ρυθμική γυμναστική, ήταν μόλις 15 ετών, όταν σύμφωνα με την καταγγελία της ο Νασάρ την κακοποίησε για πρώτη φορά.

Οι αθλήτριες κατέθεσαν ενώπιον του Κογκρέσου, το οποίο σκοπεύει να προχωρήσει στην ψήφιση νομοσχεδίου που θα προστατεύει νεαρές αθλήτριες.

Η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ο Νασάρ αντιμετωπίζει κατηγορίες επιπλέον για σεξουαλική κακοποίηση έξι πρώην ασθενών του, όπως επίσης και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook