Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του κ.Βάμβουκα στην ΠΕΔ Κρήτης για το προσφυγικό, ο κ.Βουλγαράκης προέβη σε μια καυστική ανακοίνωση

Σε μια καυστική ανακοίνωση προέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κατά του κ.Βάμβουκα όταν κατά την χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ στον Πλατανιά, για την οργάνωση του προσφυγικού, δήλωσε ότι από τη στιγμή που τον κεντρικό έλεγχο θα έχει το Ηράκλειο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πως μπορεί το 2017 να αναλάβει η ΜΚΟ και αν το 2018 η Αναπτυξιακή Χανίων έχει λύσει τα ζητήματά της και είναι έτοιμη, να πάρει αυτή τη σκυτάλη.

Ο κ.Βουλγαράκης με ανακοίνωση του εξέφρασε την έντονη αντίθεση του για αυυτό το γεγονός αναφέροντας:

Μόνο έκπληξη μπορούν να προκαλέσουν οι χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα, ότι η «Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ» δεν μπορεί, για φέτος τουλάχιστον, να αναλάβει την ευθύνη φιλοξενίας προσφύγων στον τόπο μας.

Έκπληξη γιατί ο Δήμαρχος επιχειρεί να εισέλθει σε «ξένα χωράφια» για τα οποία ουδεμία γνώση έχει. Άραγε από πού ενημερώθηκε ο κ. Βάμβουκας για το ποιες είναι οι δυνατότητες της «Αναπτυξιακής Χανίων ΑΕ» στο συγκεκριμένο ζήτημα; Καλό θα είναι να βγει και να το κατονομάσει, διαφορετικά οι δηλώσεις του και άκαιρες, και άτοπες είναι. 

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι ο Δήμαρχος ουδέποτε ενημερώθηκε από εμένα, ως Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας, ενώ είχαμε συχνές επαφές για το θέμα αυτό, αλλά και σχετική συνομιλία λίγο πριν τις δηλώσεις του αυτές. 

Προφανώς επίσης δεν τον καλύπτουν ούτε η επίσημη απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας ότι και θέλουμε, και μπορούμε να υλοποιήσουμε το σχετικό πρόγραμμα φιλοξενίας, ούτε η επιστολή που του αποστείλαμε στις 27-3-2017, με την οποία δηλώναμε εκ νέου την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε στο πρόγραμμα.

Καλό είναι οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου να συνεργαζόμαστε για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Τόσο η Περιφέρεια Κρήτης, όσο και η «Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ» είναι έτοιμες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, όπως η θέση αυτή εκφράζεται από τους νόμιμους εκπροσώπους τους και μόνον αυτούς.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook