Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Προχωράμε στην μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει στον στόλο της καθαριότητας εδώ και χρόνια» 

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Καούσης Α.Ε.», παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού και υπηρεσιακών στελεχών,  η σύμβαση για την αγορά οκτώ καινούριων απορριμματοφόρων, τα οποία θα προστεθούν στον στόλο καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου.
Πρόκειται για: 

  • 5 απορριμματοφόρα μάρκας IVECO, χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων. 
  • 1 απορριμματοφόρο μάρκας IVECO, χωρητικότητας 10 κυβικών μέτρων 
  • 2 απορριμματοφόρα μάρκας MITSUBISHI, χωρητικότητας 6 κυβικών μέτρων. 

Ο Δήμος έχει δρομολογήσει την αγορά ακόμα δυο νέων απορριμματοφόρων, χωρητικότητας έξι και δέκα κυβικών μέτρων. 

Η απόκτηση δέκα καινούριων οχημάτων συνιστά την μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει στον στόλο της καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που επεσήμανε στις δηλώσεις του και ο Δήμαρχος, ο οποίος στάθηκε και στο γεγονός ότι τα απορριμματοφόρα των έξι κυβικών μέτρων θα μπορούν να μπουν σε συγκεκριμένες περιοχές του Ηρακλείου, όπως η Αγία Τριάδα και ο Λάκκος, όπου  λόγω της στενότητας των δρόμων, με τα υπάρχοντα οχήματα, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό: 

«Με την υπογραφή της σύμβασης για την αγορά των οκτώ νέων απορριμματοφόρων κάνουμε το πιο αποφασιστικό βήμα για την ανανέωση του στόλου της καθαριότητας. Πρόκειται για μια ανανέωση που δεν είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια και η οποία, παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε , θα ολοκληρωθεί με την απόκτηση ακόμη δυο απορριμματοφόρων τους προσεχείς μήνες. Κρίναμε ότι προσθήκη δέκα νέων απορριμματοφόρων ήταν απαραίτητη τόσο για την αναβάθμιση της ασφάλειας των εργαζομένων στην καθαριότητα, κάτι που αποτελεί πρωταρχικό μέλημά μας, όσο και για να ενισχυθεί ουσιαστικά η Υπηρεσία Καθαριότητας, στην δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει να κρατήσει το Ηράκλειο καθαρό.  

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι τα δυο μικρότερα καινούργια απορριμματοφόρα που θα αποκτήσουμε, μπορούν να μπουν σε συγκεκριμένους δρόμους σε συνοικίες του Ηρακλείου, όπως η Αγία Τριάδα και ο Λάκκος. Κάτι που με τα υπάρχοντα απορριμματοφόρα και λόγω της στενότητας των δρόμων, μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό. Έτσι δημιουργούνται συνθήκες αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε αυτές τις περιοχές.

Έχω δηλώσει κι άλλες φορές ότι παρά την βελτίωση που υπάρχει, το επίπεδο της καθαριότητας στο Ηράκλειο δεν έχει φθάσει ακόμα εκεί που θέλουμε. Θεωρώ λοιπόν, πως όταν τα οχήματα τεθούν στην διάθεση του Δήμου, σε σύντομο χρονικό διάστημα δηλαδή , σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα αλλά και με τις δράσεις ενημέρωσης και συνειδητοποίησης των πολιτών για θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων που έχουμε ξεκινήσει,  μπορούμε να δούμε την πόλη μας τόσο καθαρή, όσο επιθυμούμε και επιδιώκουμε εμείς ως δημοτική αρχή και κυρίως όσο επιθυμούν και αξίζουν οι δημότες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook