Για τέταρτη  συνεχόμενη χρονιά, μέλη του συλλόγου ‘Γειτόνισσες’  της  Χαλέπας θα παρασκευάσουν μεγάλη ποσότητα πασχαλινών κουλουριών που θα προσφερθούν δωρεάν στο Σύλλογο ‘Ορίζοντας’

Για τέταρτη  συνεχόμενη χρονιά, μέλη του συλλόγου ‘Γειτόνισσες’  της  Χαλέπας θα παρασκευάσουν μεγάλη ποσότητα πασχαλινών κουλουριών που θα προσφερθούν δωρεάν στο Σύλλογο ‘Ορίζοντας’  προς πώληση στο παζάρι του (στην οδό Τσουδερών)  και στους λήπτες του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης του ‘Κυττάρου Χαλέπας’.

Το ζύμωμα θα αρχίσει το πρωί  της Κυριακής  2  Απριλίου στον  φούρνο Δουρουντάκη στην οδό Βρυσσών 66 (στα Λενταριανά) με υλικά που προσέφεραν τοπικές επιχειρήσεις. 

Έως το απόγευμα  οι εγκαταστάσεις του αρτοποιείου (που και αυτές παραχωρούνται δωρεάν)  θα είναι στην αποκλειστική διάθεση των γυναικών του συλλόγου που αποδεικνύουν και φέτος ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά  δεν είναι θεωρητικές  έννοιες αλλά ουσία.

Φέτος  θα παρασκευαστούν 60 δόσεις  όπως και  πέρυσι.  Άλλωστε η αποδοχή τους στο  παζάρι του ‘Ορίζοντα’ είναι  πάντα εντυπωσιακή!
Ο Σύλλογος ‘Γειτόνισσες’ ιδρύθηκε πριν από  οκτώ  χρόνια με στόχο την αναβίωση της πραγματικής αξίας της γειτονιάς: την έγνοια για τον διπλανό, τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που διαμένουν στην ίδια γειτονιά, την αλληλεγγύη, τη χαρά της συμμετοχής στα απλά, τα καθημερινά αλλά και τα ουσιώδη. 

Οι ‘Γειτόνισσες’ έχουν ‘υιοθετήσει’ δύο παιδιά από την Αφρική, επικοινωνούν και αλληλογραφούν μαζί τους τακτικά. Επίσης στηρίζουν οικονομικά δύο παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας στα Χανιά και ανταποκρίνονται άμεσα και διακριτικά όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, μια ζεστή κουβέντα και αισιοδοξία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook