Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Δημόσια Νοσοκομεία Χωρίς Φακελάκι. Ωθούμε την Ευθύνη. Ενισχύουμε τη Διαφάνεια. Διεκδικούμε την Αξιοπρέπεια», το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, με ώρα έναρξης 09:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεατρικού Σταθμού (Εφέσου 9, παραπλεύρως του ΚΤΕΛ Ηρακλείου).

Με την ως άνω ημερίδα επιδιώκουμε να θέσουμε στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου το πολύπλευρο θέμα της δωροδοκίας των εργαζόμενων στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες. Βασική επιδίωξη αποτελεί να σπάσουμε τα στερεότυπα για να αναδειχθεί το πραγματικό μέγεθος αυτής της παθογένειας αλλά και οι πολλαπλές διαστάσεις της. Παράλληλα, επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στο συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, φορέων και οργανισμών για την αμεσότερη αντιμετώπιση και εξάλειψη του φαινομένου με δεδομένη πλέον την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας προς την κατεύθυνση αυτή. 

Προσπάθεια και επιδίωξή μας είναι η όσο το δυνατόν πιο σφαιρική και εποικοδομητική ανάλυση του θέματος, όπου μέσα από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των ομιλητών θα αναζητήσουμε  τα κοινωνικοπολιτικά αίτια γέννησης και διατήρησης του φαινομένου και θα ενημερωθούμε για το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο, το οποίο προβλέπει δικαιώματα και υποχρεώσεις για τους πολίτες αλλά και κυρώσεις για τους παραβάτες. 

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς, θεσμοί και πολίτες που επιθυμούν να καταθέσουν απόψεις, προτάσεις ή να κάνουν 3λεπτη τοποθέτηση επί του θέματος, θα έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν στην γραμματεία της ημερίδας κατά τη διάρκεια των εργασιών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης που θα ακολουθήσει μετά το πέρας του κάθε κύκλου εισηγήσεων,  θα απαντηθούν  από τους ομιλητές όλα τα  ερωτήματα που θα τεθούν από τους συμμετέχοντες. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook