Τα αδέσποτα δεν επιτρέπουν… να προσγειωθούν τα αεροπλάνα στην Άραξο – Το πρόβλημα με τα αδέσποτα λαμβάνει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις στη δυτική Αχαΐα.

Το θέμα είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν και να αναλύσουν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων που είχαν κληθεί στη συνάντηση η οποία έγινε το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ της δημοτικής αρχής, προέδρων Τοπικών Συμβουλίων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων και φορέων της περιοχής. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Αλισσού, αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων δυτικής Αχαΐας και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Αδέσποτα δήμου δυτικής Αχαΐας Αργυρώ Λοτσάρη, αναφέρθηκε στη διάσταση που έχει λάβει το φαινόμενο, καλώντας τους πολίτες του δήμου να βοηθήσουν όσο μπορούν. Μάλιστα, χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι τόσο μεγάλο στην περιοχή του Αράξου, που σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορεί να προσγειωθεί το αεροπλάνο.

Πριν από μερικές μέρες, κάτοικοι του Αλισσού, εντόπισαν μια ομάδα αδέσποτων σκύλων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, αιφνιδιάζοντας τους οδηγούς που είχαν αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες. Δεν είναι λίγες επίσης οι εικόνες, με σκοτωμένα ζώα στο εθνικό δίκτυο Πατρών – Πύργου αλλά και τις περιφερειακές οδούς.

Τα τηλεφωνήματα που δέχεται η ομάδα Αδέσποτα δήμου δυτικής Αχαΐας για την περισυλλογή αδέσποτων αλλά και η Φιλοζωική ομάδα ΕΛ.Α.Δ.Α. είναι καθημερινά και πολλά.

Τα μέλη των ομάδων, κάνουν ότι μπορούν ώστε και να παίρνουν τα αδέσποτα από τις θέσεις που τους υποδεικνύονται αλλά και να τα φιλοξενούν. Ο δήμος έχει αναλάβει ένα αρκετά σοβαρό κομμάτι σε ότι αφορά τα αδέσποτα, ενισχύοντας τις ομάδες προκειμένου να αντεπεξέλθουν στους εμβολιασμούς, τις στειρώσεις, τα τσιπαρίσματα και τις τροφές. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει σε ότι αφορά τη φιλοξενία των ζώων.

Οι αναρτήσεις των μελών για υιοθεσία μέσω facebook είναι τόσες πολλές που καταδεικνύει το πρόβλημα. Προ ημερών, είχε προγραμματιστεί συνάντηση των φιλοζωικών ομάδων με τον δήμαρχο, αλλά αναβλήθηκε. Αναμένεται νέα συνάντηση που θα προσδιορίσει τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του προβλήματος και βοήθειας των συλλόγων.

tempo24.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook