Χιλιάδες Αυστραλοί εγκατέλειψαν τις οικείες τους στο Κουίνσλαντ λόγω του κυκλώνα Ντέμπι. 

Μάλιστα αναμένεται ότι θα είναι ο πιο καταστροφικός κυκλώνας που θα πλήξει την πολιτεία από το 2011, ενώ εκτιμάται ότι θα παραμείνει πάνω από το Κουίνσλαντ για ώρες.

Μέχρι στιγμής ο τυφώνας Ντέμπι έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε τουριστικά θέρετρα και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, καταστρέφοντας φυτείες ζαχαροκάλαμου και οδηγώντας στο κλείσιμο ορυχείων.

Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε χθες Τετάρτη σε τροπική ύφεση αλλά προκάλεσε καταιγίδες σε μια έκταση 1.200 χιλιομέτρων στην ανατολική ακτή της χώρας με αποτέλεσμα να φουσκώσουν ποτάμια, να προκληθούν πλημμύρες και οι αρχές της πολιτείας να κλείσουν περί τα 2.000 σχολεία.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες ενός καρχαρία, ο οποίος βρέθηκε στη στεριά μέσα στις λάσπες λόγω του κυκλώνα. 

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο κυκλώνας αυτός είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που θα χτυπήσει την Αυστραλία, μετά τον κυκλώνα Γιάσι του 2011, που ισοπέδωσε σπίτια, κατέστρεψε καλλιέργειες και ερήμωσε νησιωτικά θέρετρα. 

Την Δευτέρα μια τουρίστρια έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, που σύμφωνα με την αστυνομία οφείλεται στην κακοκαιρία καθώς πλησίαζε ο τυφώνας Ντέμπι, ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από το πέρασμά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook