Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 40χρονος από την Ιεράπετρα που νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με τη γρίπη Η1Ν1. Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση χθες, ενώ ακόμη πιο επιβαρυντικό είναι το γεγονός ότι έχει χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Ο 40χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου με επιπλοκές λόγω της νέας γρίπης.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και της 48χρονης γυναίκας που νοσηλεύεται το ίδιο διάστημα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Εκεί παραμένει και η 17χρονη κοπέλα, που έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε και ήταν ύποπτη για τον Η1Ν1.

 Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που εστάλησαν χθες από τον Ινστιτούτο Παστέρ ήταν αρνητικά για τον ιό Η1Ν1 και σύμφωνα με τους γιατρούς η κοπέλα έχει πνευμονία.

Συνολικά τα θύματα της νέας γρίπης έφτασαν τα 22 μετά το χθεσινό θάνατο ενός ακόμη ασθενούς. Παράλληλα αυξάνονται και οι ασθενείς που χρειάζεται να νοσηλευθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω σοβαρών επιπλοκών από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Συγκεκριμένα, από τους 108 ασθενείς που εισήχθησαν σε ΜΕΘ από τις αρχές του χρόνου έως τις 2 Φεβρουαρίου, οι 60 παραμένουν για νοσηλεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook