Ο Κρίστιαν Μαρ, στενός φίλος της Έιμι Γουάινχαουζ, αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε στο κινητό του από την αδικοχαμένη τραγουδίστρια και μιλάει για το πρόβλημά της Έιμι με τον αλκοολισμό.

«Θα είμαι πάντα εδώ. Αλλά εσύ είσαι καλά;» έστειλε στον Κερ, η βρετανίδα μουσικός λίγες ώρες πριν πεθάνει. «Αυτό ήταν τυπικό της Έιμι. Ενδιαφερόταν πάντα για τους άλλους, περισσότερο από τον εαυτό της» εξομολογήθηκε ο Κερ.

Σοκαρισμένος από το θάνατό της, ο μουσικός αποκαλύπτει ότι η 27χρονη τραγουδίστρια δεν κινδύνευε πια από τα ναρκωτικά αλλά από τον εθισμό της στο αλκοόλ.

«Το πρόβλημα ήταν ότι αντικατέστησε τα ναρκωτικά με το αλκοόλ. Έπινε μόνο λευκό κρασί και πολλές φορές ξυπνούσε για να πιει. Είχε χάσει το λογαριασμό. Για την Έιμι δεν υπήρχε πρωί και βράδυ. Δευτέρα ή Παρασκευή» τόνισε ο 27χρονος μουσικός.

«Σε ότι αφορούσε στην καριέρα της, η Είμι ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη κι εργατική. Νομίζω ότι το πρόβλημα με το αλκοόλ προέκυψε καθώς προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στην πίεση της δόξας. Μπορεί να κάπνιζε κανένα τσιγάρο αλλά σίγουρα δεν έκανε χρήση σκληρών ναρκωτικών» πρόσθεσε ο Μαρ.

Φαίνεται όμως ότι ένας άλλος φίλος της και πρώην σύντροφος του επίσης αδικοχαμένου σχεδιαστή μόδας Alexander McQueen ο Άρτσι Ριντ, έχει άλλη γνώμη για την κατάσταση της Γουάινχαουζ.

«Ναι ήταν εθισμένη στις ουσίες και είχε σοβαρά προβλήματα. Αλλά ήταν και ο πιο όμορφος άνθρωπος» αποκάλυψε ο 34χρονος στυλίστας. «Η Έιμι ήταν επιρρεπής στους εθισμούς. Ότι κι αν έκανε, ήταν στα άκρα. Είτε αυτό ήταν ναρκωτικά, αλκοόλ ή διασκέδαση. (…) Αντιμετώπιζε όμως τους προσωπικούς της δαίμονες. Έπρεπε να σταματήσει να συναναστρέφεται με τα λάθος άτομα, αλλά δεν το έκανε» συνέχισε ο Ριντ.

«Δεν ξόδευε μόνο για τα ναρκωτικά, αλλά για τα πάντα. (…) Πέταξε στη φωτιά ένα φόρεμα αξίας 15.000 λιρών, το οποίο της το είχε στείλει ο McQueen για να της ζητήσει συγγνώμη επειδή την είχε προσβάλλει στο παρελθόν» πρόσθεσε ο Ριντ.