Η γυναίκα μαζί με την κόρη του Στάθη Λαζαρίδη κατέθεσαν στεφάνι στην μνήμη του αγαπημένου τους συζύγου και πατέρα

Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια μνημείου υπέρ των πεσόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Εκεί οι στενοί συγγενείς και συνάδελφοί τίμησαν τα αδικοχαμένα τους πρόσωπα που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας τιμώντας την στολή που φορούσαν.

Ανάμεσα τους βρέθηκε η κορούλα και η γυναίκα του αστυνομικού Στάθη Λαζαρίδη που κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη του αγαπημένου συζύγου της και πατέρα του μικρού της παιδιού, που έφυγε από την ζωή τον Σεπτέμβριο! 

H παρουσίαση του μνημείου έγινε σε κλίμα συγκίνησης ενώ το παρών έδωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ όπως ο Επιτελάρχης, κ.Καραμανλάκης καθώς και ο μέχρι πρότινος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.

Η κ.Ξενικάκη, πρόεδρος Αστυνομικών Χανίων, έκανε μια σύντομη αναφορά για το πως οι 4 Χανιώτες έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Ο κ. Καραμανλάκης, Επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ τόνισε ότι και οι 4 θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στην μνήμη μας.

Η σύζυγος του Στάθη Λαζαρίδη, που άφησε την τελευταία του πνοή τον περασμένο Σεπτέμβριο, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, μην μπορώντας συγκρατήσει τα δάκρια της.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Σπανουδάκη

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπερτσουλάκη έδωσε ένα μήνυμα σε όλους τους εν ενεργεία αστυνομικούς αναφέροντας λέγοντας”Θέλω να παρακαλέσω όλους τους μάχιμους αστυνομικούς πριν βγουν για υπηρεσία να ρίχνουν μια ματιά στο μνημείο για να ξέρουν ότι θα λείψουν μόνο από την οικογένεια τους”

Εκπρόσωπος οικογένειας Λουπασάκη

Ο συμβολισμός του μνημείου των πεσόντων

Όπως ανέφερε ο κ.Μαρκαντωνάκης, ο βωμός που βρίσκεται στην μέση συμβολίζει την θυσία των αστυνομικών ενώ ο μαύρος στύλος τον θάνατο.Οι μαύροι τύμβοι που υπάρχουν από κάτω συμβολίζει ότι “εμείς δεν τους ξεχνάμε”. Η άσπρη στήλη συμβολίζει την ζωή, η οποία είναι και πιο ψηλή από την μαύρη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook