Για παραπάνω από ένα ημίχρονο ο Πλατανιάς όχι μόνο έβαζε δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά είχε το πάνω χέρι στη μεταξύ τους αναμέτρηση, πηγαίνοντας με προβάδισμα στ’ αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι ωστόσο ανέτρεψαν στη συνέχεια την κατάσταση παίρνοντας τη δύσκολη νίκη.

Σε ένα “φτωχό” από φάσεις πρώτο ημίχρονο ο Πλατανιάς, που στάθηκε εξαιρετικά κι έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Σωτηρίου, κατάφερε στο 43’ με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μανούσος να πάρει προβάδισμα, “παγώνοντας” το “Καραϊσκάκη”.

Οι γηπεδούχοι, στην επιστροφή του Τάκη Λεμονή στον πάγκο τους, κατάφεραν ωστόσο να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έκαναν δυναμική… εκκίνηση.

Στο 54’ ο Φορτούνης συνεργάστηκε με τον Μάριν και ο Γερμανός εξτρέμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Πλατανιά για επιθετικό φάουλ του Έλληνα διεθνή άσου πάνω στον Καρυπίδη. Στο 63’ ολοκληρώθηκε η ανατροπή όταν από μπαλιά του Μάρτινς ο Φιγκέιρας γύρισε την μπάλα στον Ρομαό, που πλάσαρε από κοντά για το 2-1. Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 70’ με τον Ανσαριφάρντ και αρκετές ακόμα επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Σωτηρίου, ενώ ο Πλατανιάς προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση έχοντας καλή στιγμή με τον Σίγκνεβιτς.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής) – Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Ντε Λα Μπέγια (23′), Πριντέτα (39′), Ρομαό (41′), Φορτούνης (55′), Μποτία (58′), Μπανανά (62′), Στάθης (77′),

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (62’ Μάρτινς), Ανδρούτσος, Μάριν, Φορτούνης (79’ Ντομίνγκεζ), Ανσαριφάρντ (70’ Καρντόσο)

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (81’ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Μουνάφο, Ντεβέσα (78’ Στανισάβλιεβιτς), Γιορέντε, Μανούσος, Γιακουμάκης (64′ Σίγκνεβιτς)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook