Φέτος ξεκίνησαν να έρχονται τουρίστες στην Κρήτη από τις 17 Μαρτίου, ενώ το 2016 από τον Απρίλιο και μετά

«Έκρηξη» προκρατήσεων καταγράφει η Ελλάδα για το 2017. Γερμανοί, Άγγλοι και Ρώσοι φέτος «δείχνουν» την χώρα μας ως τον «προορισμό» των διακοπών τους. Μάλιστα, στην παγκόσμια τουριστική αγορά η Ελλάδα κατέχει ήδη «ηγετική θέση», με τους ξενοδόχους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους.

Το Newsbomb.gr μίλησε με ξενοδόχους δημοφιλών προορισμών, οι οποίοι ανέφεραν ότι σε πολλούς προορισμούς οι κρατήσεις μέχρι τώρα παρουσιάζουν διπλάσια αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, τον Μάρτιο του 2016, η Ελλάδα κατέγραφε τεράστια μείωση στην αγορά των προκρατήσεων.   

Αυτό που τονίζουν παράγοντες του τουρισμού είναι ότι, «αυτές οι προκρατήσεις γίνονται σε τιμές εκπτωτικές- αφού είναι early booking κρατήσεις- και έχουν αναλόγως τον επιχειρηματία έκπτωση από 10% έως 25%». Άρα, ναι μεν υπάρχει μεγάλο κύμα προκρατήσεων -με δεδομένο ότι οι ξένοι τουρίστες προγραμματίζουν τις διακοπές τους από πολύ νωρίς-, αυτές οι κρατήσεις δεν αφήνουν τα αναμενόμενα έσοδα, αφού αποτελούν κομμάτι μεγάλων εκπτώσεων. 

Κρήτη : Αύξηση 40% στις προκρατήσεις!

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης μιλά στο Newsbomb.gr για την τεράστια αύξηση που παρουσιάζει φέτος η Κρήτη στις προκρατήσεις. «Τα μηνύματα για τον τουρισμό είναι πολύ αισιόδοξα. Να σκεφτείτε ότι στα τέλη Ιανουαρίου -2017- οι προκρατήσεις σημείωσαν 40% αύξηση σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016», λέει με νόημα ο κ. Πελεκανάκης.

Παράλληλα, αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι, «φέτος ξεκίνησαν να έρχονται τουρίστες στην Κρήτη από τις 17 Μαρτίου, ενώ το 2016 από τον Απρίλιο και μετά». Ο Γιώργος Πελεκανάκης προσθέτει ότι «φέτος το καλοκαίρι η Κρήτη θα ‘βουλιάξει’ από Άγγλους, Γερμανούς, Γάλλους, Ρώσους και Ολλανδούς, και λιγότερο από Ιταλούς πελάτες».  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook